Pixabay/Ilustracija

STRAVA NA DAN OČEVA: Opljačkali zvijezdu dok mu je obitelj bila skrivena u ormaru

Autor: Dnevno GIŠ

Strašan događaj zadesio je obitelj Vinca Cartera, bivše NBA zvijezde na sam Dan očeva kada su razbojnici upali u njegovu kuću dok Carter nije bio prisutan.

Kako izvješćuje policijska uprava iz Atlante, u kuću Vincea Cartera je provaljeno, dok su se njegova žena i djeca skrivali u ormaru na Dan očeva.

Supruga bivše zvijezde Toronto Raptorsa Sondi, navodno je obavijestila policiju da je bila u krevetu sa svoja dva sina, kada je čula glasne zvukove koji su dopirali iz prednjeg dijela kuće. Dalje je objasnila da je u tom trenutku uzela svoju djecu i sakrila se u ormar u spavaćoj sobi, prije nego što je nazvala hitnu i poslala poruku obližnjem policajcu koji nije bio na dužnosti.

Pronađeni pištolji

Nakon što su ušli u Carterov dom, osumnjičeni su pretražili cijelu kuću prije nego što su pobjegli s mjesta događaja kada je stigao spomenuti službenik izvan dužnosti.

Policajac je rekao da je vidio neidentificiranog crnca koji je nosio crnu odjeću i masku kako trči. Policajac je otkrio da je provalnik uskočio u crni terenac, nakon čega je izgubio iz vida vozilo dok je odjurilo.

Prema izvješćima, nakon što su još policajci stigli na mjesto događaja kao odgovor na poziv hitne službe, pronašli su veliki broj novčanica od 100 dolara, točno 16.100 dolara, neposredno ispred kuće. Pronašli su i dva komada vatrenog oružja: zlatni Desert Eagle u kutiji i crni Glock 26 s proširenim spremnikom.




Kasnije je utvrđeno da je Desert Eagle Carterovo privatno vlasništvo, dok se vjeruje da je Glock u odbačen od strane provalnika.

Pobjegli s plijenom

Sam Carter je očito rekao policiji da je novac koji su pronašli samo dio od više od 100.000 dolara koji je bio pohranjen u vrećici koja je oduzeta iz ormara glavne spavaće sobe.

Prema policiji, čini se da su osumnjičeni ušli u kuću probivši prozor na prvom katu. Također se vjeruje kako je jedan od njih ostavio otisak prsta na bočnim vratima kojim su pobjegli s mjesta zločina. Policiji su dostavljeni i video-nadzorni snimci s posjeda, ali nijedna od korištenih kamera nije bila okrenuta prema ulici.

Ono što je pozitivno u cijeloj situaciji je činjenica kako izvješća pokazuju da niti jedan član Carterove obitelji nije ozlijeđen tijekom razbojništva.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.