Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

SRPSKI MEDIJI: ‘DRAŽEN UMALO ZAVRŠIO U BEOGRADU’: ‘Da se to nije dogodilo, pravac Srbija za Petrovića’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Igrala se zadnja sekunda susreta finala prvenstva Jugoslavija između Cibone i Zvezde za prvaka u sezoni 1983./1984.  Nakon slavlja Cibone u Zagrebu, Zvezda je vratila rezultat na 1:1, a onda je odluka padala u Zagrebu.

Šest sekundi prije kraja Mihovil Nakić primio je loptu, okrenuo se leđima i danas izumrlom košarkaškom tehnikom, horukom, pogodio za naslov prvaka Jugoslavije i veliko slavlje u Zagrebu. Aco Petrović izjavio je da je upravo taj koš doveo Dražena u Cibonu, rekao je to za hrvatske medije, a reagiraju susjedi koji su prenijeli u Srbiji…

‘Gledajući ovako retroaktivno, najlakše bi bilo reći i nahranilo bi moj ego da je Dražen došao zbog brata. Ne. Dražen je u Cibonu došao zbog Nakićeve momčadi s kojom je Cibona osvojila naslov. Cibona je s tim košem igrala Ligu prvaka i zato je došao Dražen’ rekao je brat pokojnog Dražena.

Ostalo je povijest

Dražen je došao u ljeto 1984. i u slijedeće dvije godine s Cibonom pokorio Europu. U toj momčadi još su bili igrači poput Nakića, Arapovića, Čuture i Knege.

 

‘Da je Zvezda bila prvak, nisam siguran bi li Draženova odluka bila Cibona ili Zvezda. Taj Nakićev koš je u tom kontekstu inicirao dolazak Dražena i ta dva naslova Lige prvaka’ priznao je Aco.

Nakon što je s Cibonom osvojio Europu odlučio se za odlazak u Real. Što je bio presedan u tadašnje vrijeme jer je Dražen postao prvi sportaš s prostora Jugoslavije koji je napustio zemlju prije 28. godine. Otišao je s 24 i kasnije nastupao za Portland i Netse. S Jugoslavijom je uzeo naslov prvaka svijeta, a s Hrvatskom srebro na OI u Barceloni 1992.




“Da se to nije dogodilo, Dražen bi završio u Zvezdi. Aco Petrović otkrio istinu o čuvenom transferu. Jedan koš je presudio”, piše Kurir, a slično su reagirali i ostali tamošnji portali.

Screenshot

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.