GuliverImage/Douglas Zimmerman/Imago Sports

SRPSKI MEDIJI: ‘BRUKA, OVO NE LIČI NI NA ŠTO’ Težak udarac, planovi su ugroženi

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Traje završna faza borbe za prolazak dalje u prvom dijelu kvalifikacija za košarkaško Svjetsko prvenstvo koje će biti održano dogodine, a domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. U toj borbi, Hrvatska je u pretposljednjem kolu u svojoj skupini na iskušenju protiv Slovenije u Ljubljani, a jedan zvučni rezultat je već odjeknuo.

Za to su se pobrinuli reprezentativci Latvije koji su kod kuće sa 66:59 svladali Srbiju i gurnuli su momčad koju vodi legendarni Svetislav Pešić u probleme. Tu neugodnu situaciju koja je pogodila srpsku nacionalnu momčad opisuju tamošnji mediji, a kakav je bio dojam, dobro približava naslov koji je donio Telegraf.

‘Bruka košarkaša Srbije u Latviji: Ovo ne liči ni na što, Mundobasket ugrožen’, donosi srpski portal pišući o utakmici koja je uzdrmala tradicionalni srpski reprezentativni ponos.

Pali u drugom poluvremenu

Srbija je u poraz otišla uz pad u drugih 20 minuta, nakon što je poslije dobro obavljenog posla u drugoj četvrtini vodila s 31:25 na poluvremenu. U trećoj četvrtini je sve otišlo u drugačijem smjeru. Latvijci su u tih 10 minuta s 21:7 otišli do osam poena prednosti. Uoči posljednjih 10 minuta na semaforu je stajalo 46:38 za Latviju, a prednost je ostala na domaćoj strani i u posljednjoj dionici ove utakmice.

‘Težak poraz Srbije – pali za pet minuta! ‘Orlovi’ srušeni u Rigi, sada postoji samo jedna opcija!’, piše Mondo o zbivanjima u Latviji, nakon kojih srpskim košarkašima slijedi važna utakmica u nedjelju kod kuće protiv Belgije. Srbiji će trebati pobjeda jer se bodovi prenose dalje među reprezentacijama koje idu dalje, a u tom društvu bit će i srpski reprezentativci i Belgijci.

Protiv Belgije odluka o drugom mjestu

Latvija će iz ove kvalifikacijske skupine otići dalje s prvog mjesta, dok će Srbija i Belgija međusobno odlučiti tko će biti drugi.

Nakon razočaranja koje su njihovi reprezentativci priredili, sportska javnost u Srbiji nadat će se da slijedi brzo dizanje uoči nove utakmice u kojoj će u igri biti važni bodovi.




 

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.