Foto: GuliverImage

SRBIN POSTAJE SVJETSKI REKORDER: Kakva priča iz malog grada, ovo još nitko nije dobio!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Fantastične dvije sezone su iza Nikole Jokića, srpske košarkaške zvijezde u dresu Denver Nuggetsa. Jokić je dvaput u nizu bio najkorisniji igrač NBA lige, a ta dva priznanja uskoro će dobiti i veliku novčanu nagradu njegovog kluba.

Nuggetsi su za Jokića pripremili ugovor na pet godina vrijedan sveukupno 260 milijuna američkih dolara. Očekuje se potpis 27-godišnjeg srpskog košarkaša, a nakon što padne, Jokić će se moći pohvaliti titulom najplaćenijeg košarkaša u povijesti NBA lige.

Bit će to novi rekord u svjetskim razmjerima na košarkaškoj sceni, a iza njega, srpska zvijezda će se u dresu Nuggetsa u dolazećoj sezoni nadati novim pobjedama i nastupu u doigravanju. Klub iz Denvera je s Jokićem ondje redovit, a bilo je tako i u sezoni koju su Nuggetsi završili nedavno ispadanjem protiv Golden State Warriorsa u prvom krugu ‘play-offa’.

Iz malog grada do najboljeg na svijetu

Jokić je svoj proboj do velike košarkaške scene započeo nakon što je rastao u rodnom Somboru. Nakon toga, u profesionalnoj karijeri se u svojoj domovini etablirao kao igrač Mege, a od 2015. je u Denveru u kojem se očekuje stavljanje potpisa na vrlo bogati ugovor.

Čeka ga i reprezentacija

Nakon dvije sjajne sezone na NBA parketima, čeka se i odgovor na pitanje hoće li se Jokić vratiti u srpsku reprezentaciju u kojoj lani nije bio na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, na kojem je Srbija ostala razočarana pred svojim navijačima u Beogradu. Velika zvijezda je prošlog ljeta odabrala odmor, a ako se ove godine vrati, srpsku reprezentaciju vodio bi na Eurobasketu kojem su od 1. do 18. rujna domaćini Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.




Srbija će u prvom krugu Eurobasketa igrati u skupini u Pragu, u društvu u kojem je i domaća Češka, a tu su i Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska.

Za Eurobasket će se ove godine pripremati i Hrvatska, koja je u prvom krugu smještena u skupinu u Milanu zajedno s domaćom Italijom, Grčkom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.