Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

SRBIJA NE OPRAŠTA: Potjerali su europskog prvaka nakon domaćeg debakla

Autor: I.K.

Igor Kokoškov, srpski stručnjak koji je na klupi Slovenije slavio naslov prvaka Europe na Eurobasketu održanom 2017. godine, od danas više nije trener košarkaške reprezentacije Srbije. Kokoškov, tako, na koncu ipak nije ‘preživio’ rasplet koji je ranije ovog ljeta jako pogodio Srbiju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, održanom u Beogradu. Srbi su u finalnoj utakmici koja je odlučivala o putniku na OI kod kuće doživjeli poraz od Italije.

Nakon toga, krenula su nagađanja hoće li 49-godišnji Kokoškov zadržati izborničko mjesto. Na koncu je stigla odluka kojom se oprašta od dužnosti koju je obavljao od preklani.

Poslije odlaska s klupe Srbije, Kokoškov će se u potpunosti posvetiti dužnosti pomoćnog trenera u Dallas Mavericksima u NBA ligi, u sezoni koja počinje 19. listopada. Srpski stručnjak koji ima i američko državljanstvo je potkraj srpnja postao pomoćnik glavnom treneru Jasonu Kiddu na klupi Mavericksa.

Razočarani bez velikih zvijezda

Srbija s Kokoškovim na klupi nije uspjela izboriti odlazak u Tokio na beogradskom turniru na kojem nije bilo Nikole Jokića. Nakon što je u dresu Denver Nuggetsa bio najkorisniji igrač (MVP) u NBA ligi u protekloj sezoni, Jokić je po završetku sezone u Denveru odabrao odmor umjesto igranja za reprezentaciju.

Pored toga, važni izostanak na kvalifikacijskom turniru u Beogradu bio je i onaj Bogdana Bogdanovića, koji je tada još bio u akciji u NBA doigravanju u dresu Atlanta Hawksa.

Moguć povratak iskusnog trenera

Mediji u Srbiji pišu i o nasljedniku. Spominje se mogući povratak Svetislava Pešića, 72-godišnjeg stručnjaka koji je na klupi naših istočnih susjeda bio uspješan u ranijem mandatu.

Iz tog razdoblja najviše se pamte osvojeni naslovi na Eurobasketu 2001. u Turskoj i godinu potom na Svjetskom prvenstvu u SAD-u, u Indianapolisu. Pešić je tada vodio reprezentaciju SR Jugoslavije, države u kojoj su bile Srbija i Crna Gora.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.