Repeša: Moja želja nikad nije bila upitna, a cilj u Sloveniji je plasman na SP

Autor: hina

Moja želja voditi reprezentaciju nikada nije bila upitna. Međutim, o tome proteklih mjeseci nisam mogao govoriti zbog pravila u španjolskoj ligi. Zbog toga je ovo moj prvi istup za medije - naglasio je Repeša, koji se zahvalio Unicaji na osam mjeseci suradnje.

Izbornik muške košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša danas je u Dubrovniku održao konferenciju za novinare u susret Europskom prvenstvu koje će se u rujnu održati u Sloveniji.

– Moja želja voditi reprezentaciju nikada nije bila upitna. Međutim, o tome proteklih mjeseci nisam mogao govoriti zbog pravila u španjolskoj ligi. Zbog toga je ovo moj prvi istup za medije – naglasio je Repeša, koji se zahvalio Unicaji na osam mjeseci suradnje.

Repeša je naglasio kako je program priprema napravio prije tri mjeseca naglasivši kako je početak 20. srpnja u Svetom Martinu, a jedan dio bit će i u Dubrovniku.

Na pripreme je pozvao 24 igrača, ali se taj popis može i promijeniti. Za sada su na njemu Roko Leni Ukić, Dominic Dontaye Draper, Rok Stipčević, Ante Delaš, Toni Prostran, Marko Tomas, Kruno Simon, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Fran Pilepić, Ivan Ramljak, Luka Babić, Hrvoje Perić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota, Leon Radošević, Miro Bilan, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić, Lukša Andrić i Stanko Barač.

Govoreći o rezultatima koje očekuje na EP-uhrvatski izbornik kazao je kako će na prvenstvu biti 15 ekipa koje se nadaju bori za medalju ili barem plasmanu na svjetsko prvenstvo.

– Očekuje nas izjednačeno prvenstvo. Naš cilj je ostvariti plasman na svjetsko prvenstvo, a on će biti ostvariv ukoliko stvorimo simbiozu različitih faktora kroz ovaj pripremni period – kazao je izbornik Jasmin Repeša.

On je dodao kako će po završetku priprema objaviti imena 16 igrača koji će konkurirati za EP.




Na novinarsko pitanje zašto je jedno vrijeme sjedio na dvije stolice, Repeša je uzvratio kako nitko to pitanje nije postavio Aci Petroviću koji je u isto vrijeme bio trener Cedevite i reprezentacije BiH.

– Bilo je slučajeva kada bi treneri momčadi koji su sudjelovali na Final Foru ostali bez trenera koji bi otišao na konferenciju za novinare nacionalne momčadi – naglasio je Jasmin Repeša dodajući kako je njegov tadašnji klub bio upoznat s njegovim željama.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.