PRVE KONTURE NOVOG MEGA-PROJEKTA! Cedevita i Olimpija postaju jedno, evo tko su direktori

Autor: Dnevno.hr

Upravni odbor KK Petrol Olimpija Ljubljana i KK Cedevita Zagreb, potvrdili su imenovanje glavnog direktora i sportskog direktora novonastajućeg Košarkaškog kluba Cedevita Olimpija Ljubljana. Kao glavni direktor novog kluba potvrđen je Davor Užbinec, a kao sportski direktor Sani Bečirović.

Davor Užbinec, dosadašnji glavni direktor KK Cedevita, integralni je dio priče o razvoju KK Cedevita od pokretanja kluba, član je klupske Uprave od 2005. godine, a od 2015. godine vodi klub kao njegov glavni direktor. Na poziciju glavnog direktora KK Cedevita dolazi s bogatim poslovnim iskustvom u području logistike, prijevoza i distribucije stečenim na rukovoditeljskim pozicijama u tvrtkama kao što su LaLog, Lura i Atlantic Grupa. I prije profesionalnog angažmana u KK Cedevita kontinuiranim je zalaganjem dao značajan obol razvoju kluba, s najvećim fokusom na mlađe kategorije i školu košarke koja danas okuplja više od tisuću djece. Kao glavni direktor kluba, baštineći klupsku ambiciju i tradiciju fer play-ja i poslovanja, omogućio je sve potrebne organizacijske pretpostavke za sportske uspjehe koji su slijedili, te je jedan od najzaslužnijih za izuzetan ugled koji KK Cedevita uživa u međunarodnim, prije svega europskim okvirima.

Sani Bečirović jedan je od najuspješnijih slovenskih košarkaša, koji se dokazao i kao jedan od najuspješnijih košarkaša na europskoj razini. Izgradio je izvanrednu karijeru igrajući u klubovima Olimpija, Virtus Bologna i Lottomatica Rim, a profesionalni vrhunac postigao je kao igrač Panathinaikosa, s kojim je osvojio dva naslova grčkog prvaka, grčki kup i naslov pobjednika Eurolige. Kao član nacionalne reprezentacije zastupao je boje slovenske zastave na tri europska prvenstva i dva svjetska prvenstva. U kategoriji U-20 je 2000. godine sa Slovenijom osvojio zlatnu medalju na europskom prvenstvu. Okušao se i u ulozi pomoćnika glavnog trenera grčkog Panathinaikosa. Nakon završetka profesionalne karijere igranja i treniranja, posvetio se razvoju mladih igrača i zastupanju profesionalnih igrača.

Preuzimanjem dužnosti glavnog direktora i sportskog direktora novonastajućeg kluba, Davor Užbinec i Sani Bečirović dokazuju vjeru u novi projekt i pridružuju mu se s punim entuzijazmom i predanošću.

„Čast mi je što mogu voditi projekt KK Cedevita Olimpija Ljubljana, nastavljajući putanju koju smo započeli kao KK Cedevita, koji je kroz posljednje desetljeće postao drugi najuspješniji klub u regiji jugoistočne Europe. Sretan sam što su naši prijatelji iz KK Petrol Olimpije prepoznali našu ambiciju i što smo međusobno prepoznali želju i hrabrost da svoju perspektivu unaprijedimo kroz budući rad i rezultate zajedničkog kluba. Siguran sam da zajedno košarku u Ljubljani možemo vratiti u sam vrh regionalne i europske košarke. Taj zadatak nije jednostavan, ali je uzbudljiv i realističan, kad znamo da imamo sve preduvjete da u sljedećim sezonama možemo postupno i čvrsto napredovati prema tom cilju“, naglasio je glavni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana Davor Užbinec.

„Vratiti se u Ljubljanu je kao vratiti se kući. Možda sam otišao još kao dijete, ali se vraćam mudriji, bogatiji za iskustvo europskog igrača, pomoćnika trenera, zastupnika profesionalnih igrača i mentora. Odluka da prihvatim mjesto sportskog direktora stvarno nije bila teška, jer vjerujem u ovu priču i u ovu ekipu, i vjerujem kako ću svojim znanjem pomoći da postavimo nove prekretnice u regionalnoj košarci. Ovdje zaista imamo šansu napraviti nešto iznimno i znam da nam zajedničkim timskim radom to može uspjeti. To što može postići ekipa koja diše kao jedno – između sebe u profesionalnoj momčadi, kao i sa svojim navijačima, vodstvom, sponzorima, medijima – već su dokazale mnoge ekipe. Moja je velika želja da se u Stožicama, u novom klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana, ponovno stvori takav elektricitet koji će nam svima dati elana. Veselim se zahtjevnom poslu i velikom srcu“, kazao je sportski direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana Sani Bečirović.

„Davor Užbinec i Sani Bečirović nesumnjivo su dvije ključne osobe koje će stvarati košarkaški klub Cedevita Olimpija Ljubljana, ključni ljudi na putu njegovog etabliranja kao novog profesionalnog aktera u europskoj i regionalnoj košarci. Odluka o izboru Davora Užbinca i Sanija Bečirovića bila je lagana, ne samo zbog njihovih dosadašnjih postignuća i izuzetne stručnosti i znanja, nego i zbog toga što obojica dijele naše vrijednosti. Fair play, srce, inspiraciju i razvoj, ne samo prvih momčadi, nego posebno mladih kojima smo predani. Uvjereni smo da će stvoriti pravi tim koji će biti inspiracija za sve što košarka predstavlja„ , kazali su prilikom imenovanja predsjednik KK Petrol Olimpija Tomaž Berločnik i predsjednik KK Cedevita Zagreb Emil Tedeschi.




Glavni direktor i sportski direktor predložit će Upravnom odboru novog kluba Cedevita Olimpija Ljubljana novog glavnog trenera. Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora s odabranim igračima, s kojima su pregovori već u tijeku.

Košarkaški klub Cedevita već je podnio zahtjev za promjenu sjedišta iz Zagreba u Ljubljanu. Nakon ishođenja rješenja o preseljenju, te po potvrdi obiju skupština, KK Cedevita Zagreb i KK Petrol Olimpija Ljubljana izvršit će udruživanje klubova. Očekuje se da će proces udruživanje klubova pravno biti dovršen do kraja srpnja.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.