Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

POČELO JE NBA DOIGRAVANJE! Prvaci startali pobjedom i rekordom, Zubac odigrao lošu utakmicu

Autor: HINA/B.H.

Golden State Warriors su sinoć krenuli u obranu naslova glatkom pobjedom u Oaklandu od 121-104 nad LA Clippersima u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije, a do pobjede ih je vodio Stephen Curry sa 38 koševa i 15 skokova.

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je odigrao deset minuta za Clipperse, ostao je bez pogodaka (šut iz igre (0/2), ali je upisao četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.
Utakmicu je obilježilo isključenje Kevina Durnata kod Warriorsa i Patricka Beverleyja kod Clippersa zbog tehničkog faula.

Curry je sinić zabio osam trica i zahvaljujući tome je prestigao rekord Raya Allena (385) u broju trica postignutih u doigravanju. Curry je do kraja utakmice stigao do brojke od 386 trica u karijeri.

Orlando Magic je u gostima u prvoj utakmici doigravanja Istočne konferencije sa 104-101 svladao drugu momčad Istoka Toronto Raptorse. D.J. Augustin je najzaslužniji za pobjedu Orlanda, on je zabio pet zadnjih koševa na utakmici, uključujući i tricu za vodstvo 3.4 sekunde prije kraja. D’Augustin je utakmicu zavrešio sa 25 koševa, a najbolji kod Toronta bio je Kawhi Leonard sa također 25 ubačaja, dok je Pascal Siakam dodao 24.

Brooklyn Nets su sa 111-102 bili bolji od Philadelphia 76ersa, a najbolji pojedinac u pobjedi gostujuće momčadi bio je D’Angelo Russell sa 26 koševa. Jimmy Butler je predvodio Sixerse, trećeplasiranu momčad Istoka, sa 36 poena, a Joel Embiid je zbog bolnog koljena odigrao samo deset minuta i u tom je vremenu ubacio 22 koša i upisao 15 skokova.

San Antonio Spurs, sedmoplasirana momčad Zapada, nadigrali su sinoć u prvoj utakmici doigravanja sa 101-96 domaćina Denver Nuggetse.DeMar DeRozan je za pobjedu svoje momčadi ubacio 18 koševa uz 12 skokova, a Derrick White je dodao 16. Nikola Jokić je u svom prvom doigravanju u karijeri upisao triple-double za Denver sa 10 koševa, 14 skokova i 14 asistencija.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.