Foto: Jure Miskovic/CROPIX

‘PLAĆALI SMO ZA HOTEL KOJI SU OTVARALI KALMETA I KAMARILA’ Izbio skandal u Zadru, ‘obavijestio sam HDZ, sve su znali’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Cibona i Zadar nedavno su igrali u finalu hrvatskog košarkaškog prvenstva, a nedugo nakon toga, u oba kluba pažnju privlače ‘utakmice’ koje traju izvan parketa. Dok je u Ciboni u prvom planu akcija prikupljanja uplata za stabilizaciju kluba pogođenog dugovima, nema mira niti u Zadru, s istupom Ante Rubeše, novog predsjednika Nadzornog odbora kluba, uz tvrdnju da postoji neobični slučaj kako je novac ‘pobjegao’ iz klupske blagajne.

Ovu priču približio je Večernji list, spominjući Rubešin istup u kojem je važni dio priče i politička borba u Zadru. Ante Rubeša je u zadarskom Gradskom vijeću zastupnik Akcije mladih, dio vijećničke većine, dok je na drugoj strani HDZ predvođen gradonačelnikom Brankom Dukićem.

U ovoj priči, zaiskrilo je u situaciji u kojoj Rubeša proziva da se plaćalo za smještaj igrača u hotelu u Zadru, iako je momčad u to vrijeme bila na pripremama u Poreču. Kao spornu stvar, novi predsjednik NO-a zadarskog kluba istaknuo je barem četvoricu igrača Zadra kojima je bio plaćen smještaj u spornom zadarskom hotelu bez obzira na to što ondje nisu bili.

Optužio bivše vodstvo kluba

Ante Rubeša je u svojem istupu iznio optužbu da je bivše vodstvo zadarskog kluba potrošilo pola milijuna kuna, ističući ulogu bivšeg direktora kluba Željka Žilavca koji je ranije sve optužbe na račun klupskog poslovanja demantirao priopćenjem, uz riječi da se nije radilo protiv zakona. Novi predsjednik Nadzornog odbora tvrdi da stvari stoje drugačije.

‘Plaćali su desetak tisuća kuna dnevno. Tom hotelu koji je otvarao Božidar Kalmeta i njegova kamarila smo plaćali 30.000 kuna za 112 kila robe jer su tamo igrači odležavali koronu. Sve su ovo iz HDZ-a znali i ja sam ih o tome obavijestio’, rekao je Rubeša za Večernji.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Bilo je tu i drugih troškova koje je spomenuo novi prvi čovjek Nadzornog odbora zadarskog kluba, a nakon svega, pozvao je da se istraži što se događalo u klubu i na dijelu političke scene za koji Rubeša smatra da je odigrao ulogu u ovakvom poslovanju.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.