Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

NISU NORMALNI: Crvena zvezda zbog vukovarskog vodotornja tužila Cedevitu Euroligi!

Autor: I.K.

Ulje na vatru svojim izjavama o hrvatskim frustracijama sa Srbima dodao je čelnik Zvezde.

Srpski mediji raspisali su se o “provokaciji” koju je Cedevita priredila košarkašima Crvene zvezde, a prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović obavijestio je Euroligu da je Cedevita neprimjereno najavila utakmicu s beogradskom momčadi.

Utakmica između Cedevite i Crvene zvezde na programu je u petak (19.00), a sav prilog od ulaznica bit će doniran za obnovu vukovarskog vodotornja, simbola hrvatskog otpora velikosrpskoj agresiji. Iako već nekoliko dana traje akcija prikupljanja sredstava, srpski mediji i čelnici Zvezde smatraju da je riječ o provokaciji. Ulje na vatru svojim izjavama o hrvatskim frustracijama sa Srbima dodao je čelnik Zvezde.

“Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasjesti na njihove provokacije. O svemu smo obavijestili Euroligu jer se tako nešto nikada u povijesti nije dogodilo otkako postoji ovo natjecanje”, kazao je Nebojša Čović za Kurir i dodao:

“Žao mi je što je Cedevita to uradila, ali pošto su nam mušterije na sportskom terenu, razumijemo ih. Nećemo im odgovoriti na isti način sigurno. Imat ćemo između 500 i 1.000 navijača u Zagrebu jer su ljudi već ranije osigurali karte.”

Podsjetimo, na prvoj utakmici Eurolige između ova dva kluba navijači Zvezde su veličali „četništvo“, pjevajući pjesme o Draži Mihajloviću te su širili transparente podrške preminulom generalu Zlatku Tolimiru.

Eto, ako se pita Srbe, humanitarne akcije nisu dobrodošle na sportskim utakmicama, pogotovo ako su štetu učinili pripadnici njihovog naroda.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.