‘NE KAJEM SE, SRBIN SAM I NACIONALIST’: Košarkaš i deklarirani četnik opet o Hrvatima i ratu!

Autor: Bruno Herljević

Umirovljeni srpski košarkaš, a danas trener, Hrvatskoj poznatiji po tetovaži četničkog vojvode Draže Mihajlovića koju je ponosno isticao kroz karijeru, Milan Gurović, jedan je od onih koji smatra da bi Jugoslavija danas dominirala sportskim svijetom pa tako i košarkom.

“Generalno, s područja bivše Jugoslavije, kada bi se sastavila reprezentacija, mi bismo dominirali i bili bismo opet velika sila. Ratko Rudić, vaterpolski izbornik Jugoslavije, otišao je voditi Italiju, a ovi su slavili i smjali se, rekli su mu: ‘Eto, sada vas više nema, aludirajući na Jugoslaviju, sada nećemo biti četvrti ili peti na svetu’. Tada je navodno nekog i udario i zagalamio, teško mu je palo, ali to vam sve govori”, veli Gurović, prenosi Kurir.

Gurović se nimalo ne kaje što je istetovirao lik četničkog vojvode Draže Mihajlovića.

“Sigurno je tada bilo naboja, ali ne kajem se. Ja jesam Srbin, jesam nacionalist, ali u Srbiji, BiH i Hrvatskoj kada kažeš riječ nacionalist, svi te smatraju šovinistom. Imam puno prijatelja Bošnjaka od Mulaomerovića, Sinaovića, Teletovića, svih tih momaka, ali to me ne zanima. Stojim iza svega. Ne moraš mrziti nikoga. Bolje biti dobar susjed nego loš. Imao sam problema i to je bilo onako malo i da ne kažem nepromišljeno. Amerikanci drže svoje zastave, BiH i Hrvati svoje, ja volim svoju. Ne kajem se, možda je moglo biti i drugačije. Poštujem tuđe stavove i drugačije gledam na ljude i na taj prokleti i nesretni rat. Svi su izginuli, izginula je sirotinja, a niti jedan general nije poginuo na ratištu”, smatra Gurović.

‘ZVEZDIN ČETNIK’ PODERAO HRVATE: Poklonik Draže Mihajlovića žestoko udario po košarkašima!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.