NBA seli u londonsku O2 Arenu

Autor: hina

NBA momčadi će odigrati četiri predsezonske utakmice u Europi, a jedna od njih igrat će se 4. listopada u Londonu gdje će prvaci Los Angeles Lakersi odmjeriti snage s Minnesota Timberwolvesima.

Povjerenik američke profesionalne košarkaške NBA lige David Stern objavio je kako će London početkom ožujka sljedeće godine biti domaćin dviju utakmica osnovnog dijela sezone, a bit će to prve natjecateljske NBA utakmice koje će se igrati u Europi u povijesti.

David Stern objavio je kako će New Jersey Netsi i Toronto Raptorsi u londonskoj O2 Areni odigrati dvije utakmice 4. i 5. ožujka.

Organiziranje dviju službenih NBA utakmica u Londonu trebalo bi popularizirati košarku u tom gradu uoči Olimpijskih igara 2012. godine.

– Oba su kluba izrazila veliku želju da budu dijelom globalizacije našega sporta – rekao je Stern.

Dosada je tek nekoliko službenih NBA utakmica odigrano izvan SAD-a ili Kanade iako su prve organizirane u Japanu još 1990. godine.

Ove jeseni NBA momčadi će odigrati četiri predsezonske utakmice u Europi, a jedna od njih igrat će se 4. listopada u Londonu gdje će prvaci Los Angeles Lakersi odmjeriti snage s Minnesota Timberwolvesima.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.