Screenshot

NBA IGRAČ NASMIJAO CIJELI SVIJET SLOBODNIM BACANJEM: Nije atraktivno, ali je efikasno! (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Tijekom druge sezone sveučilišne košarke, Onuaku je shvatio da mu je lakše ovako bacati i povećao je postotak pogođenih slobodnih bacanja s 47 na 55 posto.

Premda je u prošlosti bilo košarkaša koji su primijenjivali ovu tehniku izvođenja slobodnih bacanja u košarci, moramo priznati kako već godinama niti jedan igrač nije imao hrabrosti ovako šutirati, a pogotovo na NBA parketima.

Sve dok se od nekud nije pojavio Chinana Onauaku, 37. izbor drafra Houstona. On je na utakmici protiv New Orleansa slobodna bacanja izvodio gađajući koš rukama odozdo. Onuaku je brzo postao predmetom smijeha, ali njemu ne smeta njegov ‘granny style’, kako ovaj potez zovu u SAD-u. Baš mu je takvo izvođenje slobodnih bacanja donijelo veći postotak šuta. Tijekom druge sezone sveučilišne košarke, Onuaku je shvatio da mu je lakše ovako bacati i povećao je postotak pogođenih slobodnih bacanja s 47 na 55 posto.

Bacanje možda nije atraktivno i izaziva podsmjeh, ali je za Onuakua efikasno i na koncu to se jedino gleda…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.