Foto: Facebook

NAŠA LEGENDA OTKRILA TAJNU ZA USPJEH: ‘Mladi košarkaši, uhvatite se rada! Talent je precijenjen’

Autor: Dnevno.hr

MLADOM košarkašu na putu do uspjeha puno znači svaki savjet, a pogotovo onaj od jednog od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena. Dino Rađa posjetio je Basketball Camp Croatia u Zaboku, gdje je mladim polaznicima prenio dio svojeg bogatog iskustva, odgovarao na njihova pitanja te pokazao tehnike dobrog šuta.

“Tajna uspjeha je broj pravilnih ponavljanja. Tu nema laganja: samo rad, rad i rad donosi rezultate, a talent je maksimalno precijenjen. Ako si voljan raditi, isplatit će ti se, ali ako nećeš raditi, ne možeš ništa ostvariti. Ovaj kamp mladim je košarkašima dobra prilika da vide na čemu treba raditi i onda to primijeniti u svakodnevnom radu u svom klubu”, objasnio je Dino te dodao:

“Svaki kamp je dobra prilika da se klinci malo maknu od roditelja, da se druže, ali i da nauče nešto novo. Ja sam prošao more kampova kada sam bio mlad i to je izvrsno iskustvo. Imao sam sreću slušati jednog Krešu Ćosića i imao sam priliku učiti od najboljih.”

U dvorani KK Zaboka tijekom dva tjedna kampa treniralo je više od 250 polaznika iz Hrvatske, Kanade, SAD-a, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Irske, Njemačke, Francuske, Ukrajine i Crne Gore. Ovo je druga sezona kampa koji je detaljno osmišljen program rada istaknuo od drugih, sličnih u regiji.

“Polaznici treniraju dva puta dnevno, sa stručnim i profesionalnim košarkaškim trenerima, kao što su Jakša Vulić i Silvije Jenkač. Uvjeti dvorane KK Zaboka su odlični i ništa nije prepušteno slučaju u samom programu. Međutim, ono što posebno ističe ovaj kamp su i predavanja psihologa Mentalnog treninga i nutricionista koji mladog sportaša pripremaju za svakodnevne izazove života profesionalnog košarkaša”, ističe pokretač kampa, bivši hrvatski reprezentativac Pero Dujmović.

Osim Dina, polaznike su posjetili i hrvatski treneri Neven Spahija i Jurica Golemac, izraelski trener Guy Goodes, kao i igrač Roko Leni Ukić.

Između treninga i nakon njih polaznici se druže i opuštaju u Hotelu Well**** Termi Tuhelj. Posebno uzbuđenje izazvao je i posjet Muzeju Dražena Petrovića, gdje su se upoznali s likom i djelom hrvatskog košarkaškog Mozarta.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.