FOTO: Fiba

MLADI KOŠARKAŠI NAKON SPEKTAKULARNOG USPJEHA: ‘Ovo je naša osveta, idemo po zlato!’

Autor: Željka Orešković

Hrvatski košarkaši do 20 godina u finalu su Europskog prvenstva! Pobijedili su Njemačku 69-61, što znači da se hrvatska mlada reprezentacija prvi put u povijesti plasirala i neko finale.

“Osjećaj je izvanredan. Ne znam kako bih komentirao niti što bih rekao. Posljednjih mjesec i pol smo naporno radili, imamo nevjerojatnu komunikaciju i povjerenje u momčadi. To je nešto predivno”, kazao je prvi strijelac utakmice s 18 poena Krešimir Ljubičić pa nastavio:

“Ovo je prva U20 medalja za Hrvatsku i želimo da bude zlatna. Ovo je naša posljednja godina u mlađim uzrastima i ovaj rezultat mogao bi svima koristiti kao odskočna daska za nadolazeću sezonu. Mogao bi nam svima podići samopouzdanje, posebice dečkima koji nisu previše igrali prošle sezone. Svojim suigračima i sebi želim svu sreću u finalu. Očekujem tešku bitku, ali poštenu utakmicu s dobrom košarkom na obje strane.”

Drugi strijelac bio je Mateo Čolak sa 14 poena, bilo bi ih i više da su mu priznali kada je pogodio koš preko cijelog terena, ali nažalost bio je nakon sirene.

“Sjajno smo igrali cijeli turnir i sretni smo što smo u finalu. Ispali smo iz Divizije B kad smo bili U18 i ovo je naša osveta”, izjavio je Čolak.

Finale s Izraelom na rasporedu je u nedjelju u 19 sati.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.