Screenshot: Instagram/Ben Simmons

MILIJUNAŠU PRIJETI BANKROT: ‘Kupuje novi auto svaki mjesec’, a to nije sve!

Autor: J.Č

It’s Always Sunny in Philadelphia glasi ime poznatog sitcoma, a s nazivom se ne bi složio Ben Simmons koji prolazi najgore trenutke u karijeri u Philadelphia 76ersima.

Naime, Australac se nakon očajnih predstava u prošlosezonskom doigravanju našao na udaru raznih kritika, od novinara, navijača, pa i ljudi iz vlastitog kluba.

Početkom ljeta zatražio je razmjenu u neku drugu momčad, 76ersi su na to rado pristali, ipak do toga nije došlo te od tada traje saga koja ide na štetu obje stranke. Simmons je odbijao doći u trening kamp, a kada je napokon došao, stvari su se samo pogoršale. Društvenim mrežama kruže videozapisi u kojima Simmons  s mobilnim uređajem u džepu radi trening, a jedan trening je napustio ranije jer nije bio poslušan treneru Docu Riversu.

Bankrot?

Nakon toga, požalio se kako ima psihičkih problema, a potom je odbio liječnike koje mu je klub dodijelio. 76ersi su izgubili strpljenje te ga odlučili novčano kazniti. 25-godišnjak bi po ugovoru ove sezone trebao dobiti 33 milijuna dolara, no ako ovako nastavi mogao bi izgubiti čak 20 milijuna eura. Još nije odigrao utakmicu, a u priču se upleo i njegov menadžer, Rich Paul.




Najnovije informacije oko ovog slučaja objavio je Howard Eskin, novinar koji pomno prati klub iz ‘Grada bratske ljubavi’.

“On je u velikim financijskim problemima. Novac više ne dolazi, a on i dalje troši kao na traci. 17,5 milijuna dolara je platio novu kuću, a prije toga je već imao dva apartmana u Philadelphiji koji vrijede oko 9 milijuna dolara. Svaki mjesec kupuje automobile od 400 ili 500 tisuća dolara, troši ‘kao na traci’, a novac više ne pristiže. Zbog toga bi se mogao vratiti u klub, da izbjegne nove kazne”, izvjestio je Erskin, ali i dao svoje mišljenje o situaciji:

“Neka se ne vraća, neka bankrotira! Mislio je da će moći izdržati cijelu godinu da ne bude u klubu, sada se mora vratiti”, izjavio je Erskin.




Cijela afera privlači nepotrebnu pozornost na klub i ostale igrače, koji jedva čekaju da se cijela situacija rasčisti. Najveća zvijezda 76ersa, Joel Embiid, nedavno je iznijeo svoje mišljenje o događaju:

“Nije me briga više, neka radi što želi, to je njegov problem, ja sam fokusiran na utakmice. Povezanost u momčadi je odlična s obzirom na sve što se događa”, izjavio je kamerunski centar.

 

 

 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.