Foto: Marko Dimic/PIXSELL

LEGENDARNI SRBIN HVALI HRVATSKU ‘KEMIJU’: Jedan čovjek je sve promijenio!

Autor: I.K.

Zagreb će večeras svjedočiti utakmici koja će u ranoj fazi nove sezone na košarkaškim parketima izazvati dosta pažnje. Cibona će u KC-u Dražena Petrovića biti domaćin Partizanu, a susret četvrtog kola ABA lige koji počinje u 19 sati posebno je zanimljiv zbog stanja na ljestvici.

Nakon prva tri kola, Cibona i Partizan imaju omjer 3-0. Netko će u međusobnom susretu doživjeti prvi poraz, a bez obzira na snagu Beograđana i njihove velike ambicije u novoj sezoni, zagrebački Vukovi vjeruju da će danas slaviti pobjedu.

Cibona tu vjeru temelji na dosadašnjim ovosezonskim rezultatima, ali pamti se i pobjeda nad Partizanom u pripremnom razdoblju. Ona je stigla na turniru u Opatiji, na tamošnjem Liburnia kupu, na kojem je zagrebačka momčad u polufinalu slavila sa 71:64.

Treće hrvatsko gostovanje Beograđana

Partizan je na početku nove sezone već naviknut na gostovanja u Hrvatskoj. Beograđani su pri kraju rujna slavili u Zadru (78:73) i Splitu (69:59), a sada će momčad koju s klupe vodi legendarni trener Željko Obradović imati i zagrebački izazov.

Obradović je u najavi utakmice opisao kako vidi ovosezonsku Cibonu, a vratio se i na pripremni turnir u Opatiji, koji je njemu i momčadi dao nekoliko smjernica za pristup novom susretu.

Izvor: Screenshot/YouTube

Upoznali Ciboninu snagu

‘Tijekom pripremnog turnira u Opatiji, u utakmici protiv Cibone, mogli smo vidjeti da je to vrlo mlada ekipa koja igra agresivnu košarku, a u prva tri kola pokazala je kvalitetu koju ima’, rekao je Obradović o zagrebačkoj momčadi.

Slavni srpski trener potom je uputio još malo pohvala na Cibonin račun, na način koji je zagrebačkoj momčadi sigurno ugodno čuti.




Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zasluge srpskog trenera

U ovosezonskom Ciboninom uspješnom startu u ABA ligi, svoj potpis dao je mladi srpski trener, 37-godišnji Vladimir Jovanović, a njegove zasluge istaknuo je i puno iskusniji legendarni sunarodnjak, 24 godine stariji Obradović.

‘Vidi se da u momčadi imaju iznimno dobru ‘kemiju’, u svakom trenutku znaju što hoće. Naravno, to je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju s velikom željom’, istaknuo je Partizanov trener, dodajući kako je na njemu i beogradskoj momčadi zadatak da budu što spremniji za večerašnju utakmicu.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.