Lakers umirovljuje oba Bryantova broja: ‘Uvijek sam sanjao da mi dres visi pod krovom dvorane, ali dva?’

Autor: HINA

Bryant je karijeru završio sa 33.463 postignuta koša u karijeri i kao treći strijelac svih vremena, iza Kareema Abdul-Jabbara (38.387) i Karla Malonea (36.928)

Treći najbolji strijelac u povijesti NBA lige i peterostruki prvak s Los Angeles Lakersima, 39-godišnji Kobe Bryant, koji je u travnju 2016. godine odigrao posljednju NBA utakmicu, dobit će počasno mjesto među klupskim legendama, a vodstvo Lakersa odlučilo je umiroviti oba broja, 8 i 24, koja je nosio tijekom 20-godišnje karijere.

“Oduvijek sam sanjao da će moj dres visiti pod krovom dvorane, ali nisam mogao zamisliti da će ih biti dva”, izjavio je Bryant kojemu su Lakersi bili jedini NBA klub za koji je igrao, iako su ga na draftu 1996. godine izabrali Charlotte Hornetsi koji su ga potom mijenjali za Vladu Divca.

Bryant je karijeru završio sa 33.463 postignuta koša u karijeri i kao treći strijelac svih vremena, iza Kareema Abdul-Jabbara (38.387) i Karla Malonea (36.928). Bio je 18. puta biran za All-Star utakmicu i postao je prvi igrač u povijesti koji je otišao u mirovinu odigravši najmanje 20 sezona u samo jednoj momčadi.

“Kobejevi dresovi idu na zasluženo mjesto, uz najveće igrače Lakersa svih vremena”, izjavila je izvršna direktorica kluba Jeanie Buss.

“Zaslužio je dobiti tu počast. Kobe je bio jedan od najvećih Lakera i NBA igrača svih vremena. Veselim se što će biti umirovljena oba njegova dresa i što ćemo to moći proslaviti s Kobejem i njegovom obitelji”, rekao je predsjednik košarkaških operacija Lakersa Earvin “Magic” Johnson.

Prije Bryanta, devetorici bivših igrača Lakersa su umirovljeni dresovi: Wiltu Chamberlainu (13), Elginu Bayloru (22), Gailu Goodrichu (25), Magicu Johnsonu (32), Kareemu Abdul-Jabbaru (33), Shaquilleu O’Nealu (34), Jamesu Worthyju (42), Jerryju Westu (44) i Jamaalu Wilkesu (52).

Svečanost na kojoj će biti umirovljeni Bryantovi dresovi bit će održana 18. prosinca, u poluvremenu utakmice u kojoj će LA Lakersi ugostiti aktualne NBA prvake Golden State Warriorse.




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.