fbpx
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

KAKAV ŠOK ZA SRBIJU: Srušio ih Hrvat, a evo kako ih je onda oduševio!

Autor: I.K.

Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je neugodan poraz u ranoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Srpske košarkaše je u napetoj utakmici nadjačala Belgija, koju s klupe vodi hrvatski trener Dario Gjergja.

Bilo je 73:69 za belgijske reprezentativce, koji su svoj put do pobjede izgradili izvrsnom posljednjom četvrtinom. Ona je okončana nevjerojatnim rezultatom, s 19:6 za momčad hrvatskog izbornika u tom periodu susreta. Srbija je u posljednjoj četvrtini promašila svih devet svojih trica, a sveukupni šut iz igre u tih 10 minuta bio im je na 3/15.

Druga pobjeda Belgije

Belgijskim reprezentativcima ovo je bila druga pobjeda na startu ovog kvalifikacijskog ciklusa, dok je Srbija svojim prvim porazom pala na omjer 1-1.

Za momčad hrvatskog izbornika je najefikasniji bio Sam van Rossom, koji je imao 20 poena. Aleksa Avramović je s 19 poena vodio Srbe.
Hrvat oduševljen uspjehom

‘Ova pobjeda je velika stvar za nas jer je, u mojim očima, Srbija jedna od tri najbolje reprezentacije u Europi, za mene tu nema diskusije’, kazao je Gjergja, posebno hvaleći iskusnog srpskog organizatora igre Miloša Teodosića, za kojeg bi, kako mu je i samom rekao, volio da igra do 50. godine. Do tog još ima, Teodosić je sada 34-godišnjak.

Nakon što je slavio pobjedu nad Srbijom, hrvatski trener potom je oduševio i riječima kojima se sjetio Stevana Jelovca, povremenog srpskog košarkaškog reprezentativca koji se bori za život nakon pretrpljenog moždanog udara.

‘Nadam se da će se oporaviti, to želim svim svojim srcem, a govorim i uime svoje momčadi’, rekao je Gjergja.
Autor:I.K.