S PONISTRE SE VIDI TOKIO: Split domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

Autor: J.V.H.

Mario Hezonja, Bojan Bogdanović, Dario Šarić i ostale hrvatske NBA zvijezde nakratko će se udomiti na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u gradu podno Marjana.

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je u petak oko podneva odluku o četiri domaćina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

To su: Beograd, KaunasVictoria u Kanadi i – Split!

Dakle, tri od četiri turnira, s kojih će samo najbolja reprezentacija pod olimpijski stijeg igrat će se u Europi. Još važnije, Hrvatska neće moći biti na istom turniru s nekima od najjačih reprezentacija iz konkurencije 24 kvalifikanta.

Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, a dosad se uz domaćine Japance na OI plasiralo sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva. To su Španjolska, Francuska, SAD, Argentina, Australija, Nigerija i Iran.

U kvalifikacijama sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venezuela.

Ždrijeb skupina za kvalifikacijske turnire je 27. studenog, tada ćemo saznati kojih će pet reprezentacija gostovati u Spaladium Areni.




Hrvatska je na prošlim Olimpijskim igrama u Brazilu nepravedno ispala u četvrtfinalu protiv Srbije (86 – 83). Prije toga su u skupini “tukli” aktualne svjetske prvake Španjolse (72 – 70), domaćine turnira Brazilce (80 – 76) i Litvu (90 – 81), te su se kao prvi u skupini plasirali u četvrtfinale.

Možda je vrijeme za korak na postolje?




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.