Izvor: Screenshot/YouTube

HRVATSKI REPREZENTATIVAC OSTAJE BEZ GAZDE? Teške optužbe na račun bogatog šefa, on se svemu – čudi!

Autor: F.F

Robert Sarver vlasnik je NBA kluba Phoenix Sunsa, WNBA momčadi Phoenix Mercury te španjolskog prvoligaša Mallorce, a tko zna hoće li i ostati s obzirom na optužbe na njegov račun.

Naime, Sarver će se uskoro suočiti s optužbama za seksizam, seksualno uznemiravanje i rasizam, prenose obavješteni izvori, a na koje se pozvao NBA novinar Jordan Schultz.

Uskoro bi sve trebao objaviti i ESPN, a što će biti s vlasništvom Sarvera još nije poznato.

Sunsi potvrdili navode

Iz Phoenix Sunsa su potvrdili informacije koje su iscurile u javnost, ali su demantirali da je njihov vlasnik sudjelovao u nizu incidenata za koje ga se optužuje. Ukoliko se optužbe ispostave točnima, NBA liga bi mogla natjerati Sarvera da proda NBA i WNBA momčad. On je vlasnik Sunsa od 2004. godine.

“Ovi navodi su potpuno neistiniti. Niti približno ne predstavljaju Roberta Sarvera s kojim radim 15 godina. Nije rasist, niti je seksist”, tvrdi CEO NBA momčadi Jason Rowley.


“Iskreno, ne znam kako bih odgovorio na ove sugestije uglavnom anonimnih glasova. Mogu samo reći da se to nikada nije dogodilo”, kratko je prokomentirao Sarver. Istaknuo je kako ne može podnijeti nepoštovanje osoba po boji kože, spolu ili pak političko opredjeljenju.

Tako bi naš Dario Šarić mogao ostati bez vlasnika ukoliko se optužbe potvrde, a sličnu situaciju već smo vidjeli prije par godina kada je Donalda Strelinga, tadašnjeg vlasnika Los Angeles Clippersa, nakon dokaza o rasizmu, NBA liga prisilila da proda svoju momčad.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.