Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

HRVATSKI IZBORNIK IZNENADIO: Amerikanac može, a jedan od najboljih mu ne treba

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska košarkaška reprezentacija i njezini problemi koji su donijeli do ranog ispadanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo traže brzo podizanje uoči Eurobasketa na kraju ljeta, a izbornik Damir Mulaomerović ima plan kako to izvesti.

Dio tog plana neće biti Ante Žižić, jedan od najpoznatijih i najkvalitetnijih hrvatskih aduta. Mulaomerović ga nije uvrstio na svoj popis igrača za EP, a to je pojasnio riječima da za Žižića ne bi bilo mjesta s većom minutažom na parketu s obzirom na to da je centarskoj poziciji u prvom planu Ivica Zubac.

Na Eurobasketu neće biti niti Dragana Bendera, koji je, poput Žižića, također igrač s iskustvom u NBA ligi.

Novi Amerikanac na završnom popisu

Hrvatska će na Eurobasket ići s Jaleenom Smithom, američkim organizatorom igre, koji je novi stranac u dresu reprezentacije. Smith, 27-godišnjak koji u klupskim vodama nastupa za berlinsku Albu, tek se treba upoznati sa svojim novim suigračima.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Hrvatski sastav i sa Šarićem

U sastavu koji je Mulaomerović odredio za Eurobasket, svoje mjesto ima i Dario Šarić, koji već više od godinu dana pauzira zbog teške ozljede koljena, sa stankom koju je izazvalo puknuće prednjeg križnog ligamenta. Šarić se još nije vratio na parket, a očekuje se da će se to dogoditi prije EP-a.

Hrvatska momčad: Rogić, Gnjidić, Ramljak, Filipović, Prkačin, Hezonja, Perković, Matković, M. Drežnjak, Simon, Mavra, Marčinković, Bogdanović, Zubac, Šarić, Smith.

Prije Eurobasketa – pretkvalifikacije

Dio momčadi koju je odabrao Mulaomerović bit će u akciji u pretkvalifikacijama za naredni Eurobasket, koji će biti održan 2025. godine. Pretkvalifikacije počinju u drugoj polovici kolovoza, s hrvatskim utakmicama protiv Poljske i Švicarske u skupini u kojoj će igrati i Austrija.




Ovogodišnji Eurobasket traje od 1. do 18. rujna, domaćini su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka, a Hrvatska će u prvom krugu u skupini u Milanu ići na Grke, Talijane, Ukrajince, Britance i Estonce.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.