Photo:Goran/Kovacic/PIXSELL

HRVATSKA NBA-ZVIJEZDA IZREKLA FENOMENALNU STVAR! Ovo će se sviđati svim navijačima Šibenika

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski NBA-košarkaš momčadi Minnesota Timberwolvesa, Dario Šarić vratio se u Hrvatsku, točnije u svoj Šibenik po završetku još jedne američke sezone. Zadnjih mjeseci, slobodno možemo reći i godina nije rado u društvu medija, posebice u Hrvatskoj. Pristao je međutim, dati intervju Sportskim novostima koje su potvrdile da se za vrijeme uskršnjih praznika Šarić nalazio u svom Šibeniku.

“Sve sam uvjereniji da ću karijeru završiti na Baldekinu. Naravno, ako Fika (Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenik, op. a.) ne otjera klub u Treću ligu. Ne mislim to ozbiljno jer sam oduševljen i brojem mladih igrača u mom matičnom klubu i očito nadarenim trenerom Jurićem”, rekao je Jurić za SN.

Jedva smo vas nagovorili na razgovor. Kao da od Europskog prvenstva prije dvije godine bježite od novinara kao vrag od tamjana?

“Znam da sam u profesionalnom smislu, kad je riječ o medijima, pomalo grešan. I znam duboko u sebi da to nije posve u redu. No, dio netočnih napisa, bolje rečeno optužbi na moj račun, gotovo me prisilio da bježim od novinara. Zaboljele su me neke laži. Pogotovo zato što su adresirane od nekih mojih suigrača u reprezentaciji. Vama sam popustio u ležernoj, šibenskoj priči. Htio sam se i prije otvoriti, ali mi srce to nije dopuštalo. Znate, ja sam prije emotivac nego profesionalac kad je riječ o medijima.”

Niste zadovoljni ni tek završenom sezonom u NBA. Naši američki izvori kažu da ste u jednom trenutku ozbiljno razmišljali o povratku u Europu?

“Kako ću biti zadovoljan kad sam bio limitiran na samo dvadesetak minuta od mogućih 48 “čiste” igre. Usporedbe radi, prošle sam sezone u doigravanju u pravilu igrao više od 30 minuta.”

Svejedno ostajete iduće sezone u Minnesoti?




“Pa, osobno i nemam nekog izbora. Takva su pravila u NBA da nije lako promijeniti dres ako se klubovi ne dogovore o tome. Meni je neobično da sam slobodan već u travnju, da ću imati praktički slobodno ljeto. Volio bih da nije tako i volio bih imati reprezentativne obveze. Ovako, ostaje mi da kao nikad veliku pauzu iskoristim kao dobru priliku da se sjajno pripremim za novu sezonu. Nije isključeno da netko od trenera Minnesote dođe raditi sa mnom u Šibenik.”

Radije pričate o NBA, nego o hrvatskoj reprezentaciji!?

“Od oca Predraga učim lekciju da je povremeno dobro biti grubo realan. Zašto je s tolikim razočaranjem primljen poraz od Rusa na Europskom prvenstvu? Kao da oni nemaju dva NBA igrača, Mozgova i Šveda, te bezbroj košarkaša koji s uspjehom nastupaju u Euroligi. Mi se moramo prestati zavaravati da ćemo tako brzo stvoriti novog Dražena, Rađu ili Kukoča. Valja zasukati rukave i tesati košarkaše za Euroligu. Da nema Simona i Tomića, ne bi se znalo za hrvatske košarkaše u tom natjecanju”, rekao je Šarić.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.