Izvor: Društvene mreže

‘HRVATI SU ME OPTUŽILI ZA TERORIZAM ZBOG ZVEZDE!’ U Srbiju se vratio ‘zbog ljubavi’

Autor: F.F

Davor Adam jedna je od legendi lokalne košarke u Srbiji, a ovaj košarkaš rođen je u Zadru gdje je i započeo svoju karijeru. Bio je veliki prijatelj s legendarnim Dejanom Bodirogom, a u Hrvatskoj je optužen za teroristički napad.

U velikom intervjuu za Mondo, Adam je pričao o svojoj karijeri te kako mu je Krešo Ćosić pomogao u karijeri nakon Zadra.

Spomenuo je incident koji je doveo do optužbe u Hrvatskoj, ali tvrdi da nije imao nikakve veze s terorističkim napadom i dilanjem oružja kao što je bio optužen.

Dugotrajna karijera

Rat je bio pred vratima i košarka je padala u drugi plan, a karijera Adama krenula je u drugom smjeru. Tada je bio junior Zadra i trebao je debitirati za seniore s kojima je čak i trenirao. No, tada je optužen za teroristički napad. Sve je započelo pogotkom Dejana Savičevića u Zvezdinoj utakmici protiv Bayerna:

“Bio je to 10. travnja 1991. godine i tada je bila čuvena utakmica između Zvezde i Bayerna. Zvezda je slavila 2:1 u Munchenu. Mi Srbi gdje god da smo bili uvijek bi navijali za naše. Kad sam igrao u Zadru, a Partizan je igrao final-four, navijao sam za Partizan, iako su Hrvati navijali za Barcelonu”, prepričava Adam, pa se prisjeća i tog dana:

“Tog dana smo slavili pobjedu Crvene zvezde. Bacili smo neki topovski udar na trafo-stanicu koja je bila u prolazu. Mi smo to bacili iz automobila, a na trafo-stanici je, vjerovali ili ne, pisalo ‘Srbe na vrbe’. Rat tada nije bio ni blizu, to je bio naš neki tihi protest. Nismo nanijeli nikakvu štetu, nismo ni minirali trafo-stanicu, nismo ni digli ništa u zrak, a nisam ni švercao oružje kao što su pisali”, prepričava svoju stranu priče Davor Adam.

Nakon toga odlazi u Maribor, a u tom transferu pomogao mu je legendarni Krešo Ćosić. Imao je priliku igrati u Francuskoj, ali je odabrao povratak u Beograd, kako kaže ‘iz ljubavi’. Rodila mu se kćer i povratak u Srbiju bio je neizbježan.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.