Photo by Andy Lyons/Getty Images

HRVAT RAZVALJUJE U NBA LIGI: ‘Trice’, asistencije, ulazi, zakucavanja – sve to je u 30 poena Bogdanovića

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović predvodio je sa 30 koševa Utah Jazz do pobjede nad Minnesota Timberwolvesima, a Ivica Zubac je s pet koševa sudjelovao u pobjedi LA Clippersa nad Boston Celticsima.

Utah Jazz su sa 103-95 pobijedili u gostima Minnesota Timberwolvese, a Bogdanović je u 36 minuta na terenu uz sjajan šut iz igre 9/18, od čega je čak šest trica, učinku od 30 koševa dodao i četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Donovan Mitchell je ubacio 26 koševa za Utah koji je prekinuo niz od dva poraza.

Kod Minnesote najbolji je bio Andrew Wiggins sa 22 koša, dok je Karl-Anthony Towns upisao 14 pogodaka i 12 skokova.

LA Clippers su kod kuće sa 107-104 nakon produžetaka slavili protiv Boston Celticsa, a do pobjede su ih vodili Lou Williams sa 27 ubačaja i Paul George koji je dodao 25 uz osam asistencija.

Kawhi Leonard se vratio na teren nakon pauze od tri utakmice zbog ozljede koljena i pobjedi je pridonio sa 17 koševa. Ivica Zubac je odigrao 22 minute za Clipperse i zabio pet koševa (šut iz igre 1/3) uz sedam skokova, jednu asistenciju i dva bloka. Kod Bostona najbolji je bio Jayson Tatum sa 30 koševa, dok je Marcus Smart ubacio 15.

Ova je utakmica prva u kojoj su George i Leonard igrali zajedno otkako su prešli u Clipperse u prijelaznom roku.

Miami Heat su kod kuće sa 124-100 bili bolji od Cleveland Cavaliersa, a najzaslužniji za pobjedu gostujuće momčadi bio je Duncan Robinson koji je utakmicu završio sa 29 koševa od čega je sedam trica.




Kod Clevelanda je najbolji bio Kevin Love sa 25 koševa i 13 skokova, a Ante Žižić je odigrao 15 minuta i zabio šest koševa uz tri skoka.

Dallas Mavericks su kod kuće s nevjerojatnih 142-94 nadigrali Golden State Warriorse, a Luka Dončić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, u 24 minute je zabio 35 koševa, od čega 22 u prvoj četvrtini. Tome je pridodao deset skokova i 11 asistencija za drugi triple-double zaredom.

Milwaukee Bucks su u gostima sa 135-127 bili bolji od Atlanta Haweksa, a Giannis Antetokounmpo je sa 33 koša i 11 skokova bio najbolji pojedinac pobjedničke momčadi. To je deveti put ove sezone da je Antetokounmpo upisao 30 koševa i 10 skokova na utakmici, najviše u NBA. Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee.




Washington Wizards su kod kuće sa 138-132 svladali San Antonio Spurse, a do pobjede ih je vodio Bradley Beal sa 33 poena. San Antoniju je ovo sedmi poraz zaredom i to prvi put otkako je Gregg Popovich preuzeo vođenje Spursa 1996./97. Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio,

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.