Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

DOK JE ZADAR SLAVIO, ON JE BIO – NA ZAHODU! ‘Ostavili smo ga na toj školjci, bolje nego da se izasere po terenu!’

Autor: Dnevno.hr

Košarkaši Zadra produžili su polufinalnu seriju prvenstva Hrvatske. Cibona je protiv Splita svoje riješila s tri čiste pobjede, dok će se Cedevita nakon izborenih 2:0 za treću pobjedu ipak morati vraćati u Zagreb. U seriji je 2:1 poslije zadarske pobjede na Višnjiku u trećoj, nedjeljnoj utakmici (85:83).

Finalist prvenstva Hrvatske postat će momčad koja prva dođe do tri pobjede, a eventualna peta utakmica opet bi se igrala u Zadru. Tada vjerojatno u fanatičnoj atmosferi. Finalna serija igra se po “NBA-programu”, na četiri pobjede.

Nakon utakmice na Višnjiku bilo je vrlo zanimljivo na press-konferenciji domaće momčadi. Trener Zadra Ante Nazor morao je najprije objasniti kako to da je njegova momčad sada uspjela pobijediti nakon dvije vrlo loše partije na početku serije.

“Znao sam da će biti dobar pristup nakon što smo onako poniženi u Zagrebu. Uspjeli smo karakter prenijeti na teren. Kad smo smanjili izgubljene lopte i imali dobar protok kontrolirali smo utakmicu. Dominirali smo i u skoku, mislim da je dolazak u egal stvar umora, ali možemo reći da smo dominirali utakmicom. Prva se okrenula u njihovu korist, ova u našu, ali kad dođeš u egal protiv kvalitetne momčadi dva puta treba imati respekt prema tome. Pokazali smo dalmatinski dišpet i divljinu, raduje me da će biti još luči u sljedećoj utakmici.”

Što se dogodilo s američkim igračem Littleom, zašto on nije participirao?

“Stalno ide na zahod, primijetili ste i tijekom utakmice i tijekom poluvremena, stalno je vjerojatno na toj školjci pa možda bolje da se ne izasere na terenu, zato smo ga ostavili. To nije lako “hendlati”, ne znaš kad će ga otvoriti”, rekao je lakonski Nazor, iako je jasno da probavni problemi nisu jedini koji muče Littlea i Nazora. Nakon ove izjave a i predstave Zadra teško da ćemo ga vidjeti i u srijedu u Zagrebu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.