Screenshot: Instagram(Milwaukee Bucks

DOČEKALI NAKON POLA STOLJEĆA! Velika proslava novih NBA prvaka, briljantna europska zvijezda

Autor: I.K.

Milwaukee Bucksi ovosezonski su prvaci u NBA ligi! Momčad iz Milwaukeeja je u finalu nakon šest utakmica s 4-2 slavila protiv Phoenix Sunsa, a put prema naslovu zaključili su sa 105:98 u šestoj utakmici na domaćem parketu.

Bucksi slave svoj drugi naslov prvaka. Do prvog su došli prije 50 godina, u sezoni 1970./71.

Nove prvake vodio je sjajni Grk Giannis Antetokounmpo. Nezaustavljiv tijekom cijelog finala, Antetokounmpo je u šestoj utakmici imao 50 poena i 14 skokova.

Bucksi okrenuli pobjedničkim nizom

Pobjedom u šestoj utakmici, Bucksi su zaključili svoj preokret nakon izgubljena prva dva susreta ovog finala. Sunsi su nakon prve dvije utakmice na domaćem parketu vodili s 2-0, ali ostatak finala otišao je na stranu momčadi iz Milwaukeeja.

Glavni junak momčadi koju s klupe vodi trener Mike Budenholzer je tijekom cijele završne serije bio Antetokounmpo. Grk je u šestoj utakmici treći put u ovom finalu imao učinak od barem 40 poena i 10 skokova, što je u finalima NBA lige ranije uspjelo još samo jednom igraču, Shaquilleu O’Nealu, u dresu Los Angeles Lakersa 2000. godine. S takvim predstavama, Giannis je očekivano ponio titulu za najkorisnijeg igrača (MVP) ovog finala.

Tuga za Sunse i ozlijeđenog Šarića

Bucksi slave, a momčad iz Phoenixa će žaliti poslije završetka finalne serije u kojoj su imali 2-0 nakon prve dvije utakmice. Kasnije više nije išlo, a jedan od razloga za to bio je i izostanak Darija Šarića koji je mogao pomoći ulazeći s klupe.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je teško ozlijedio koljeno u prvoj utakmici finala, nakon toga nije mogao nastaviti seriju, a čeka ga višemjesečna stanka prije povratka u sljedećoj sezoni.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.