Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

CIBONA PROPADA, SPLIT SE PRODAJE: Pogledajte koji iznos Grad želi dobiti za trostrukog prvaka Europe

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Umjesto da krenu s pripremama za novu sezonu naša dva najuspješnija košarkaška kluba, Cibona i Split ne znaju hoće li uopće postojati za narednu sezonu.

Cibona trenutno nema registriranog igrača, a uprava šuti već puna tri mjeseca. Svi igrači su otišli besplatno, a jedino tko se oglasio je potencijalni ulagač iz Britanije koji je imao sulude ideje.

Split nije rasprodao cijelu momčad, doveli su nekoliko igrača, ali momčad s Gripa je čini se u prodaji. Ni više ni manje Grad Split ponovno je u ‘oglasnik’ stavio da prodaje nekadašnjeg europskog velikana.

60 posto

‘To je sportu uzeto i bit će vraćeno. Proces će trajati mjesec ili nešto više, nama nije cilj prodati klub u bescjenje, već da KK Split ima budućnost i da vratimo klub gdje je prije bio. Grad misli zadržati kontrolni paket dionica i tako zadržati kontrolu nad klubom. Imat ćemo kontrolne mehanizme ugrađene u ugovor’ rekao je dogradonačelnik Kuzmanić. Cijena koja se spominje je oko 4 milijuna eura.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli KK Split (@kksplit_)

Grad bi trebao prodati klub, a novi vlasnik bi imao udio od 60 posto. Dodatno pojašnjenje tražio je Toni Tomas, trofejni taekwondo trener i zastupnik HDZ-a u Gradskom vijeću.

Kuzmanić je odgovorio: ‘Imamo četiri zainteresirane strane. Grad Split ostavlja dvoranu u koncesiju koja traje još 16 godina. Naravno, investitori su se raspitivali za mogućnost gradnje dodatnih dvorana, ali to je stvar kasnijih pregovora, ne prodaje. Moraju nam prezentirati gdje vide KK Split za 10-15 godina. Tri investitora imaju velikog iskustva u košarci, jedan u sportu’ zaključio je.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.