Wochit/AFP

‘BOGOVI’ SU PALI NA ZEMLJU, KAKVA PLJUSKA! Više ništa neće biti isto nakon ovog, mogu li se oporaviti?

Autor: P. V.

Prvi dan i odmah senzacija. Ako se to može i nazvati senzacijom, obzirom na poraze u prijateljskim utakmicama. Košarkaški “bogovi” pali su na zemlju, slavila je Francuska…

Naime, prvog dana košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju Francuska je svladala SAD sa 83-76 u dvoboju skupine A. Amerikanci su 3:40 minuta prije kraja poveli sa 74-67, no uslijedila je serija Francuza 9-0 kojom su na ulasku u posljednju minutu poveli sa 76-74. U svom sljedećem napadu Amerikanci su imali čak četiri šuta, tri za tricu, dva Durant i jednog Holiday, dok je jednom pod samim obručem neprecizan bio i Adebayo.

Nakon što su Francuzi napokon iskontrolirali obrambeni skok De Colo je pogodio oba slobodna bacanja za 78-74. Potom je Lillard izgubio loptu i napravio namjerni prekršaj na Fournieru pa je dvoboj bio odlučen.

Veliko slavlje Francuza

Francusku je predvodio Evan Fournier sa 28 koševa, dok je Jrue Holiday ubacio 18 za SAD.

Prvi je to poraz SAD-a na olimpijskim igrama od Atene 2004. U drugom susretu ove skupine Češka je svladala Iran sa 84-78. Odigrani su i dvoboji u skupini B, Italija je nadigrala Njemačku sa 92-82, a Australija Nigeriju sa 84-67.

Plasman u četvrtfinale izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije te dvije najbolje trećeplasirane.




Autor:P. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.