Foto: Guliver/Sergei Chuzavkov / Ilustracija

BIO JE NA VRHU SVIJETA, A SADA PRODAJE SVOJE USPOMENE DA POMOGNE UKRAJINI: ‘Želim obnoviti uništene dvorane’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Rat u Ukrajini počeo je sredinom veljače te šokirao svijet. Na rusku agresiju brojni Ukrajinci reagirali su s velikim osuđivanjem te su novčano odlučili pomoći svom narodu.

Istu stvar odlučio je napraviti  Slava Medvedenko. Nekadašnji ukrajinski košarkaš i član šampionske generacije Lakersa odlučio je prodati ono najvrijednije što ima, NBA prstene.

Medvedenko će prodati svoja dva prestena iz godine 2001. i 2002. kada su Lakersi uzeli naslov predvođeni Kobe Brayantom i Shaqom, naslov su uzeli i 2000., ali tada nije bilo Ukrajinca.

Velika vrijednost

Njegova fondacija pomaže djeci stradaloj u ratu što je fokus njegovog skupljanja. Želi da se djeca nastave baviti sportom kao i da i nasatve školovanje.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli NBA on ESPN (@nbaonespn)

‘Želimo obnoviti dvorane i vježbaonice jer je ruska vojska bombardirala više od 100 škola. Našoj zemlji treba mnogo novca za obnovu škola, a sportske dvorane će biti posljednje u redu za popravak. U Ukrajini se tokom zime djeca moraju igrati u zatvorenom.’




U svojoj karijeri igrao je u Ukrajini i Litvi, a zatim se otisnuo preko bare gdje je proveo 7 godina od čega šest godina u LA Lakersima. Početna cijena prstena biti će oko 100 tisuća dolara.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.