Atlanta pobijedila Lakerse i zauzela treće mjesto Istoka

Autor: hina

Hawkse je do nove pobjede, 48. u sezoni kojom su petu godinu zaredom osigurali poboljšanje omjera iz prethodne sezone, predvodio Joe Johnson sa 25 ubačaja, dok je Kobe Bryant sa 28 koševa bio najučinkovitiji u sastavu Lakersa koji su upisali treći poraz u posljednje četiri utakmice.

Košarkaši Atlanta Hawksa ponovno su preuzeli treće mjesto u Istočnoj konferenciji NBA lige zahvaljujući uvjerljivoj 109-92 pobjedi protiv aktualnih prvaka i vodeće momčadi Zapadne konferencije Los Angeles Lakersa. Osam utakmica prije kraja osnovnog dijela sezone Hawksi imaju pobjedu više i poraz manje od Boston Celticsa.

Atlantu je do nove pobjede, 48. u sezoni kojom su petu godinu zaredom osigurali poboljšanje omjera iz prethodne sezone, predvodio Joe Johnson sa 25 ubačaja, dok je Kobe Bryant sa 28 koševa bio najučinkovitiji u sastavu Lakersa koji su upisali treći poraz u posljednje četiri utakmice.

Momčad s najboljim omjerom u ligi, Cleveland Cavaliersi ostvarili su 59. ovosezonsku pobjedu svladavši na svom terenu Milwaukee Buckse sa 101-98. Ponovno je izvrstan bio LeBron James sa 23 pogotka, 9 skokova i 7 asistencija, ali i osvojenom loptom u samoj završnici čime je gostima oduzeo čak i priliku da tricom izbore produžetak. Mo Williams je dodao 21 poen za pobjednike, dok su John Salmons sa 28 ubačaja, te Andrew Bogut sa 19 koševa i 12 skokova bili najbolji kod Bucksa.

Preokret Dallasa uz sjajnu igru Nowitzkog

Oklahoma City Thunder je zahvaljujući prvom strijecu lige Kevinu Durantu ostvario još jednu veliku pobjedu svladavši kao gost Boston Celticse sa 109-104. Durant je postigao čak 37 koševa uključujući i ključnu tricu za 108-104 pola minute prije kraja susreta. Odličnog suradnika imao je u Russellu Westbrooku koji je postigao 21 poen uz 10 asistencija. Najefikasniji u sastavu Celticsa bili su Kevin Garnett i Rasheed Wallace sa po 18 ubačaja.

Dallas Mavericksi desetu su sezonu zaredom ostvarili 50. pobjedu zahvaljujući 106-102 uspjehu na gostovanju kod Memphis Grizzliesa nakon produžetka. Četiri i pol minute prije kraja četvrte četvrtine domaći su vodili sa 88-75, ali u preostalom vremenu Mavsi su serijom 15-2 izborili produžetak, a nakon dodatnih pet minuta i pobjedu. U tom je razdoblju briljirao Dirk Nowitzki postigavši 16 od svojih 28 koševa, John Terry je dodao 29 za pobjednike. Najefikasniji u sastavu Grizzliesa bio je O.J. Mayo sa 27 poena, ali je promašio šut za pobjedu na kraju četvrte četvrtine, te tricu za izjednačenje sedam sekundi prije kraja produžetka.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.