Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

ACO PETROVIĆ PRELOMIO: Ovo je 12 hrvatskih košarkaša koji će se boriti za RIO

Autor: I.K.

Posljednji, kojeg je Petrović maknuo s popisa je Fran Pilepić,

Nakon jučerašnje pobjede protiv Češke 90-69 izbornik hrvatskih košarkaša Aco Petrović zahvalio se zadarskom dvojcu, centru Filipu Kraljeviću i playmakeru Anti Delašu, a danas je objavio i konačni popis igrača koji će nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se u Torinu igra od 4. do 9. srpnja. Posljednji, kojeg je Petrović maknuo s popisa je Fran Pilepić, a 12 imena koja će se boriti u Torinu su:

Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon, Luka Babić, Rok Stipčević, Filip Krušlin, Dario Šarić, Željko Šakić, Marko Arapović, Miro Bilan, Darko Planinić.

Hrvatska će u Torinu prvu utakmicu odigrati 5. srpnja (21 sat) protiv domaćina Italije, a dan poslije (21 sat) odmjeriti snage s Tunisom. Najbolje dvije reprezentacije izborit će plasman u polufinale (8. srpnja) u kojem će se križati s dvije najbolje iz druge skupine u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko. Na olimpijski turnir će se plasirati samo pobjednik turnira, a finale će biti odigrano u subotu, 9. srpnja (21 sat).

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.