Foto: Twitter

Koronavirus odnio još jedan sportski život! Preminuo talijanski atletičar Donato Sabio

Autor: Dnevno

Dvostruki finalist olimpijskih utrka na 800 metara Talijan Donato Sabia preminuo je u 56. godini od posljedica zaraze koronavirusom, objavio je u srijedu Talijanski olimpijski odbor (CONI).

Iz CONI-a su objavili kako je ovaj bivši atletičar prvi talijanski olimpijac koji je preminuo od COVID-19.

Sabia je na olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine osvojio peto mjesto na 800 metara, dok je četiri godine kasnije u Seoulu u istoj disciplini bio sedmi. Najveći uspjeh u karijeri ostvario je 1984. godine na Dvoranskom europskom prvenstvu kada je osvojio zlatnu medalju na 800 metara. Osvojio je i srebro na Mediteranskim igrama 1983. u štafeti 4×400 metara.

Sabia je umro u rodnom gradu Potenzi na jugu Italije, nakon što mu je od posljedica zaraze koronavirusom prije 19 dana preminuo otac.




“To je tragedija unutar tragedije”, rekao je u izjavi predsjednik Talijanskog atletskog saveza (FIDAL) Alfio Giomi. – Donato je bio osoba koju nisi mogao ne voljeti.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.