Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

KORONA OPET UDARILA NA SPORT: Spektakl u Splitu bez gledatelja? Stožer opet donio drastičnu odluku!

Autor: Nino Matić

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu je donio nove mjere, a jedna od njih je zabrana gledatelja na sportskim natjecanjima. U novu sezonu HNL-a se krenulo s navijačima ali sve uz ograničen broj gledatelja i sve epidemiološke preporuke.

U posljednjih desetak dana situacija oko korona virusa je u Hrvatskoj sve gora, a to je natjeralo Nacionalni stožer da donese nove mjere a tiču se ne samo nogometa nego sporta u cjelini.

‘Pripremili smo odluku koja bi stupila na snagu sutra od 0:00. Time se uvode nužne epidemiološke mjere – zabrana okupljanja. Donosimo odredbu kojom se propisuje stroga mjera fizičkog distanciranja, 2 metra u zatvorenim i 1,5 metar u zatvorenom. Zabranjuje se održavanje svih okupljanja s više od 50 ljudi. Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja’ – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Sve će vrijediti u iduća dva tjedna a ovisno o sitiaciji s koronavirusom koja je u Hrvatskoj uzela velikog maha sve se može i produžiti istaknuli su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Osim HNL-a, to znači da će Dinamo i Rijeka i u Europskoj ligi igrati bez gledatelja, a ako ne dođe do smanjenja novozaraženih u sljedećem periodu, bez navijača bi na Poljudu mogla igrati i Hrvatska. Poznato je naime da bi 17. studenog u Splitu Vatreni trebali igrati protiv Portugala u 5. kolu Lige nacija. Ako dotada na snazi bude ove nove mjeere to će značiti da će okršaj Luke Modrića i C. Ronalda proteći bez navijača.

Stoga će današnja utakmica između Šibenika i Dinama biti posljednja koja će se igrati uz prisustvo gledatelja na tribinama.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.