GNK Dinamo/Maksimir/ Projekt iz 2021.

Konačno je potpisan ugovor, može se graditi Maksimir: Crkva je dobila nešto baš veliko zauzvrat

Autor: Dnevno.hr/KIR

Nakon dugog čekanja napokon su, čini se, ostvareni svi preduvjeti za gradnju novog Dinamovog stadiona. Postignut je dogovor oko zemljišta na kojemu se treba graditi Dinamov stadion. Vlada je danas potpisala dva sporazuma o razumijevanju, jedan s Crkvom, jedan s Gradom Zagrebom.

Time bi se konačno trebao okončati višegodišnji spor s Katoličkom crkvom koja će u zamjenu za zemljište dobiti deset drugih lokacija. Podsjećamo, spor oko zemljišta na kojem se nalazi aktualni stadion i na kojem bi se trebao graditi novi traje čak 27 godina, a sporazum, koji potpisuje Tomašević, u prosincu je usvojila Gradska skupština Grada Zagreba.

Sporazum su potpisali nadbiskup Dražen Kutleša, hrvatski premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. “Srdačno vas pozdravljam, na čelu s premijerom i gradonačelnikom. Prvo želim izraziti zadovoljstvo i vladi i Zagrebu na mogućnosti da smo realizirali ovaj ugovor. Ovo je na korist svim građanima Zagreba i Hrvatske”, rekao je Kutleša na startu.

Zadovoljni Tomašević i Plenković

“Mi na ovih deset lokacija želimo graditi crkvene objekte. I sve ono što ide popratno, možda i vrtići i sve ono što će biti potrebno. Nadbiskupija je izvršila svoju obvezu, sad je obveza na vladi i Zagrebu da ovo provedu. Zagreb mora u roku dvije godine omogućiti gradnju ovih objekata koji su potrebni”, dodao je nadbiskup.

“Nakon 27 godina se rješava imovinsko pravni spor, pokrenut je davne 1997. godine. Vjerujem da se upravo zbog ovog spora nije išlo na gradnju novog nego rekonstrukciju, a to nikad nije dovšreno i stajalo je dosta novca. Ponosam sam što se ovo riješilo u mandatu ove gradske uprave, naravno uz pomoć vlade i nadbiskupije. Dokazali smo da se mogu riješiti i najteži problemi. Hvala premijeru i nadbiskupu”, komentirao je Tomašević.

“To je bila prepreka novom stadionu, onakvom kakav Zagreb i Hrvatska zaslužuju. Hvala monsinjoru Kutleši, gradonačelniku Zagreba, kolegama u Vladi”, prvi je komentar hrvatskog premijera Plenkovića.

Stjepan je drmao Hrvatskom: ‘Ma koga si ti to ubio Vidoševiću, ako si branitelj dragovoljac?’Autor:Dnevno.hr/KIR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.