Foto: Patrik Macek/PIXSELL

KONAČNI KRAH SUPERLIGE: Većina i službeno odustala, stižu kazne za sve!

Autor: I.K.

Priča o novoj europskoj Superligi dobila je ‘točku na i’ informacijom koju je danas donio Associated Press. AP je objavio da devet od 12 klubova koji su bili osnivači novog natjecanja sada i službeno više nije uz taj projekt.

Uefa je od devet klubova dobila potvrdu da ostaju vjerni njezinim klupskim natjecanjima. Ipak, unatoč tome, tih devet klubova svejedno će biti kažnjeni. Morat će se odreći pet posto prihoda iz Uefinih natjecanja za prvu sljedeću sezonu koju budu igrali u europskim kupovima.

S obzirom na to da su se klubovi ranije izjašnjavali javno, nije teško razotkriti devet klubova koji više nisu uz novu Superligu. Među njima je engleska šestorka, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City i Tottenham, tu je i dvojac iz Milana, Inter i Milan, a uz njih je i Atletico Madrid.

Preostali trojac mogao bi stradati teže

Superlige se nisu službeno odrekli Real Madrid, Barcelona i Juventus, a njih bi mogle dočekati ozbiljnije Uefine kazne.

Najavljuje se da bi mogli biti kažnjeni zabranom nastupa u Ligi prvaka, najvjerojatnije na jednu sezonu.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.