Foto: REUTERS/John Sibley/Guliverimage

KNINSKOM ZVEZDAŠU PREDNOST PRED HRVATOM, A ‘SVOJE’ BRANI: ‘Tuga je što je Srbija ispala, ali ne smije ih nitko kritizirati!’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Srbija je ispala sa Svjetskog prvenstva u Katru, a dok se reprezentacija oprostila od zemlje domaćina SP-a i čeka se dolazak u Beograd, još uvijek ima reakcija na slab učinak koji je Dragan Stojković sa svojom momčadi imao u ranom ispadanju.

Jednu od njih približio je Miloš Degenek, australski reprezentativac srpskih korijena, rodom iz Knina. Obrambeni igrač s iskustvom iz Crvene zvezde, za koju je igrao do početka godine, pričao je o ranom oproštaju Srbije, braneći momčad koja mu je bliska srcu iako za nju ne igra s obzirom na to da je njegova reprezentacija s drugog kraja svijeta.

Degeneku nije bilo lako što je Srbija ispala iako je njegova koncentracija bila usmjerena na nastup za Australiju. Igrao je u osmini finala protiv Argentine, koju je do pobjede vodio Lionel Messi.

‘Glavu gore’

“Tuga je što je Srbija ispala, ali brinuo sam se o sebi, nemojte me pogrešno shvatiti”, rekao je Degenek razgovarajući sa srpskim novinarima koji prate SP u Katru.

“Glavu gore, nitko da ih kritizira”, dodao je 28-godišnji australski reprezentativac govoreći o Srbima.

Foto: Marko Metlas/MN Press/GuliverImage

Pitali su ga i za Milana Borjana, još jednog zvezdaša iz Knina, još uvijek na golu Beograđana, koji je na SP-u branio za Kanadu. “Nisam se s njim čuo”, rekao je Degenek.

‘Bog je htio da oni prođu’

Srpskog zvezdaša u dresu Australije, koji je u klupskim vodama sada član američkog Columbus Crewa, pitali su i o dvoboju s Lionelom Messijem na terenu.




“Messi? Kako će biti protiv njega… On je čovjek, ima dvije noge, čast je igrati protiv takvog igrača. On je najveći koji je ikad šutnuo loptu i najveći u povijesti, time se ponosim. Bog je htio da prođu i eto…”, opisao je Degenek.

Na svojem mjestu u obrani, na desnoj strani, Degenek je protiv Argentinaca imao prednost pred rođenim Zagrepčaninom Franom Karačićem, počeo je u prvih 11, a Karačić je ušao umjesto njega u 71. minuti.

Više prijetnji za Argentinu dolazilo je s druge, lijeve strane, na kojoj je prema naprijed išao Aziz Behich, 31-godišnji bek koji je korijenima s turske strane Cipra, a protiv favorita se istaknuo u nekoliko prodora…




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.