KLJUČAN PERIOD ISPRED FILIPA HRGOVIĆA: Otputovao na pripreme u Miami

Autor: J.V.H.

Iza najboljeg hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića nalazi se turbulentan period, no polako ali sigurno razvlačenje njegovog imena u različitim kontekstima od različitih protagonista je prestalo, a samim time i štucavica.

S jedne strane Dubravčanin je izrazio želju za nastupom na Olimpijskim igrama što je dočekano na nož u Hrvatskom boksačkom savezu pošto Savez već ima svoje adute s parovima rukavica, pa službeno još ne znamo hoće li se Filip boriti s perjanicom BK “Leonardo”, Markom Milunom koji je na prvenstvu Hrvatske došao do titule.

Kako bilo, Milun će nastupiti u Londonu gdje će se održati prvi kvalifikacijski ciklus za nastup u Tokiju, odnosno europski krug kvalifikacija. Ukoliko se Milun iz Londona plasira u Tokio, Hrgović može zaboraviti na Pariz, gdje će boksači na svjetskim kvalifikacijima pokušati izboriti vizu za Japan.

Filipu bi nastup na OI i eventualno zlatno odličje na koje cilja bilo odskočna daska za profesionalnu karijeru jer najsjajnije olimpijsko odličje, premda je u “potkategoriji” boksa u rubrici “amaterski”, u svijetu profesionalnog boksa visoko kotira i boksačima utječe na renome, cijenu – potražnju.

Martin Bakole Ilunga boksač je koji se nedavno spominjao kao slijedeći Hrgovićev protivnik, da bi iz drugih izvora “procurilo” kako se ipak organizira meč za Europskog prvaka između njega i Joea Joycea od kojega je Filip izgubio 2013. godine kao puno neiskusniji boksač i to odlukom sudaca, u meču za koji mnogi smatraju da je trebao pripasti – Filipu.

Nevezano za slijedećeg protivnika izvjesno je da nas očekuje period pun borilačkih specijaliteta koje ćemo i mi popratiti na najvišoj mogućoj razini – analizaima, intevjuima i razmišljanjima i poput ove – aktualnostima iz svijeta borilačkih sportova.

Filip je kao što možete vidjeti na slici na pripremama u Miamiju, gdje se brusi za slijedećeg protivnika, tko god on bio.




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.