Photo: Profimedia

KLASIČNA PRIČA O DOMINANTOM I LUKAVOM: Porto je napadao stalno Chelsea, a izgubio je glatko!

Autor: Andrija Kačić Karlin

 

U prvoj utakmici četvrtfinale Lige prvaka Chelsea je kao gost kod Porto pobijedio s 2-0, iako je cijelu utakmicu djelovao rezervirano. Utakmica se zbog pandemije igrala u Sevilli.

Ako ćemo realno, Chelsea je poveo iz praktički jedine opasne situacije koju je pripravio. Porto je cijelo vrijeme imao posjed, što je najbolje i prigode,  no nespretnost i slaba usredotočenost prednjeg reda    smela je naposljetku cijelu momčad. Porto je zaista zaslužio bolji rezultat, a  ispao je pravi gubitnik u ovome zanimljivom dvoboju. Naš reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je solidnu utakmicu, kud i kamo bolju nego u dresu reprezentacije.

Porto je odmah s početka napao i bio kud i kamo bolja postava. No, u 27. minuti u jednom rijetkom izletu londonske momčadi prema naprijed evo i gola. Mount je primio loptu, sjurio se u kazneni prostor i dobro tukao, vratar nije imao šanse.

Potom je  Porto pritisnuo još jače. Stvarale su se gužve pred vratim a gostujuće momčadi, VAR je provjeravao i možebitne kaznene udarce za Porto. Nije upalilo.  Chelsea se branio, Porto je napadao.  I tako je bilo do 85. minute kada je Chelsea opet izašao organizirano u napad, a završan točan udarac za 2-0 pogodio je Chilwell.

Teško d au uzvratu Porto može učiniti preokret kraj tako čvrste momčadi kao što je Chelsea.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.