Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kažnjeni su Dinamo i Rijeka, ali najteža kazna stigla je Hajduk, evo i objašnjenja

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Alan Klakočer, disciplinski sudac SuperSport HNL-a, donio je odluke o kaznama za utakmice 26. kola. Priopćenje koje je objavljeno u nastavku prenosimo u cijelosti.

“GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 26. kola Dinamo – Slaven Belupo domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 7. minuti zapalila jednu baklju, u 19. minuti jednu baklju i bacila jednu petardu, u 23. minuti zapaljene su rasprskavajuće rakete te je bačen jedan topovski udar i jedna petarda, u 66. minuti bačena su dva topovska udara, zapaljene četiri dimne kutije, deset baklji i jedna bljeskalica koja je bačena na tartan stazu iza gola, te je u 71. minuti zapaljena jedna dimna kutija, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 2.500 eura.

HNK Gorica se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Gorica – Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 1. i 23. minuti zapalili po jednu baklju, u 27. minuti zapalili dvije baklje, od 71. do 73. minute zapaljeno je dvadeset sedam baklji, dvije bljeskalice i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.400 eura”, stoji u priopćenju, pa se nastavlja:

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Hajduk najgore prošao

“HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Rijeka – Osijek domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 24. minuti zapalili dva stroba i jednu baklju, u 60. minuti deset strobova i četiri baklje, te u 67. minuti jednu dimnu bombu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.400 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Gorica – Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 1. i 23. minuti zapalili po jednu baklju, u 27. minuti zapalili dvije baklje, od 71. do 73. minute zapaljeno je dvadeset sedam baklji, dvije bljeskalice i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.200 eura.

Postupak po žalbi Hajduka, izjavljenoj protiv odluke broj 024/24 od 15. veljače 2024. godine, nastavit ée se nakon što Žalbena komisija donese konačnu odluku.”

Hrvat je ponizio Jugoslaviju u Beogradu, a Rusi mu jednu stvar nisu zaboraviliAutor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.