Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

KAOS! GASI SE REGIONALNO NATJECANJE?! ‘Laku noć svima i laku noć ABA ligi’

Autor: Gordan Šojat

Skupština ABA lige koja se trebala biti održana u petak u 10 sati, odgođena je kasno navečer u četvrtak, samo 12 sati prije negoli je trebala biti održana.

Prema predsjedniku ABA lige, Domagoju Čavloviću, nema smisla sazivati ​​sjednicu jer nema jedinstva između klubova i u takvom ozračju smatra kako nema potrebe sazivati skupštinu.

Čavlović, inače direktor KK Cibona, prvotno je sazvao sjednicu nakon razgovora s klubovima nakon što je ocijenjeno da je krajnje vrijeme za dogovor oko natjecanja u ABA ligi, ali onda je odustao zbog toga što nema najava niti konsenzusa za donošenje odluka potrebnih za započinjanje natjecanja.

Pismo koje je Domagoj Čavlović proslijedio klubovima prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, u najboljoj namjeri i uz puno razgovora s određenim klubovima koji su me uvjeravali da sazivanje Skupštine ima smisla, učinio sam to s odobravanjem svih, uz napomenu da je sazvana u kratkom roku i da vrijedi ako se svi slože sa sazivanjem.

Nakon nekih pisama jasno je da se ucjene nekih nastavljaju i da sam osobno, kao predstavnik KK Cibona, prevario i prevario obećanjima koja sam dobio, da su svi prvenstveno zainteresirani za pokretanje lige i da svi želimo igrati. Bez uspona iznad osobnih interesa i sagledavanja šire slike, koja bi pod svaku cijenu trebala biti opstanak lige, nema smisla ni za sutrašnju Skupštinu, ni za ono što dosadašnji sastanci nisu urodili plodom.

Zbog svega navedenog, smatram da sutrašnju Skupštinu ne treba održavati. Laku noć svima i laku noć ABA ligi “, stoji u pismu članicama ABA lige.




Hoće li ABA liga započeti ili ne, ostaje nam za vidjeti u razdoblju koje slijedi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.