Foto: Zvonko Pavic/CROPIX

(VIDEO) KAKVA SENZACIJA, HRVATI SRUŠILI EUROPSKU ZVEZDU! Velika pobjeda, pogledajte slavlje u Beogradu

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Posljednjih godina nije bilo puno veselja za hrvatske klubove u regionalnoj ABA ligi, a već je polako u zaborav palo i kako izgleda pravo veselje za hrvatsku košarku, ali barem na jednu večer, stiglo je zvučno slavlje.

Za to se pobrinuo Zadar koji je u ranoj fazi sezone jako dobar, a to je u šestom kolu regionalnog natjecanja potvrdio u Beogradu, s 98:96 protiv Crvene zvezde, protivnika iz vrha u regiji i sudionika Eurolige.

Odluka je pala u posljednjim trenucima u kojima je bilo baš napeto. Nakon što je Zadar vodio s 98:93, domaći su tricom Branka Lazića smanjili na dva poena zaostatka, a potom, Arijan Lakić promašio je dva slobodna bacanja koja bi kod 98:96 potvrdila pobjedu Zadrana. Ipak, bilo kakav preokret spriječio je Zadrov Amerikanac Juan Davis oduzetom loptom u posljednjem pokušaju domaćih.

Veliko slavlje

Nakon dolaska do pobjede, slijedilo je veliko slavlje igrača Zadra na parketu, a s tribina se čuo i pljesak s domaće strane.

Trice ‘sijevale’

U dolasku do pobjede, Zadar je ostvario svoj cilj u napetom tricaškom okršaju. Momčad koju vodi Danijel Jusup imala je 14/35 za tri poena, a odlična je bila i domaća Crvena zvezda, s 14/33 u tom segmentu.

Radost je nakon svega bila Zadrova, a glavnu riječ imao je Antonio Jordano koji je završio utakmicu s 23 poena i pet asistencija, sa 6/12 za tricu. Dario Drežnjak istaknuo se s 22 poena, šest skokova i pet asistencija, a Marko Ramljak imao je 20 poena, sedam skokova, šest asistencija i tri osvojene lopte.




Za Beograđane je najviše zabio Benjamin Bentil, 19 poena, a tome je dodao i osam skokova. Luca Vildoza imao je 16 poena, 11 asistencija i tri osvojene lopte.

Zadar je prvu značajniju prednost izgradio velikom serijom od 16:0 na kraju prve i početkom druge četvrtine, za vodstvo s 33:19 u 12. minuti. To je podignulo alarme na domaćoj strani, a sve je za Crvenu zvezdu djelovalo još gore sredinom treće četvrtine, kada je Zadar pobjegao do +18, sa 71:53 na semaforu u 26. minuti.

Beograđani su postupno ‘nagrizali’ zaostatak i u završnici utakmice učinili su stvari potpuno neizvjesnima smanjenjem na samo 92:91 minutu i pol do kraja, ali sve je prošlo bez preokreta i domaćeg slavlja.

Veliko veselje osigurali su Zadrani, koji sada imaju omjer pobjeda i poraza 4-2, a s njime su na trećem mjestu, iza Partizana i FMP-a. Crvena zvezda pretrpjela je prvi ovosezonski regionalni poraz i s njime pala na omjer 4-1.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.