Foto: Profimedia

KAKVA NOGOMETNA VEČER: Redsi žele povratak na vrh, Inter dočekuje Ronalda i društvo! Evo gdje možete gledati nogometne poslastice

Autor: Nino Matić

Iako je siječanj obično rezerviran za rukometnu groznicu, pa i ovaj nije iznimka, večeras je pred nama izuzetno zanimljiva nogometna večer za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Igraju se dva velika derbija u ligama petice.

Prvi je onaj iz Premierlige, a on je najveći mogući i s najvećim ulogom. Na Anfieldu se od 17.30 sati sastaju dva najveća engleska kluba, Liverpool i Manchester United u sklopu 19. kola Premiershipa. Trenutno su i te dvije najtrofejnije engleske momčadi i vodeće momčadi prvenstva (iako se tu jučer pobjedom ugurao Leicester). United ima 36 a Liverpool 33 boda.  Ulog zaista ne može biti veći. Poseban je imperativ na branitelju naslova Liverpoolu, domaćini su a pobjedom na svom terenu protiv najvećeg rivala opet bi zasjeli na vrh ljestvice.

Liverpoool je vratio malo samopozdanja pobjedom i prolazom dalje u Fa cupu protiv Aston Ville 4:1 no prije toga su u tri prvenstvene utakmice ostali bez pobjede, uz dva remija (WBA, i Newcastle) i poraz od Southamptona čime su naravno prepustili prvo mjesto na ljestvici svom najvećem rivalu. Brojni izostanci i dalje muče Liverpool, posebno se to naravno odnosi na zadnji red obrane, uz Van Dijka i Gomeza, duže vremena van stroja je i Jota koji je sjajno otvorio sezonu, a Naby Keita je također kronično u ozljedama. Pod upitnikom za nastup je i treći stoper u redovima Liverpoola Joel Matip koji ima problema s preponom. No prema zadnjim informacijama blizu je nastupa.

S druge strane Manchester United u sjajnom raspoloženju dočekuje današnji veliki okršaj. Teškom ali zasluženom pobjedom kod Burnelya 1:0 momčad Ole Gunnara Solskjaera napunila se samopuzdanjem prije okršaja s Liverpoolom. Današnji će ispit zasigurno pokazati koliko je United sazrio i koliko su zapravo dobri ove sezone.

Ni United neće biti kompletan u današnjoj utakmici. No ipak neće bit toliko hendfikepiran kao Liverpool. Rojo, Jones, i Pelistri na popisu su ozljeđenih. Pod upitnikom za nastup su stoper Lindelof, veznjak Matić i krilni napadač Martial.

U našem najbližem susjedstvu pak večeras od 20.45. igra se derbi dela Italia Inter- Juventus. Mogli bi to nazvati i dvobojem učitelja (Conte) protiv učenika (Pirla). Veliki Andrea Pirlo više je puta priznao da jako pratio i cijenio rad Antonia Contea za vrijeme zajedničkih dana u Juventusu. Obje momčadi trenutno zaostaju za vodećim Milanom pa bi pobjeda jedne od ove dvije momčadi zasigurno bila vrlo važna u daljnoj borbi za naslov prvaka Italije.

Juvenus ima i utakmicu manje od svoja dva rivala na vrhu ljestvice Serie A. Prednost je ipak možda bez obzira što se igra u Milanu na strani Juventusa. U nešto su boljoj formi, a C. Ronaldo zabija kao na traci.




No zasigurno će se nešto pitati i Inter, a nadajmo se da će veliki i dobar doprinos derbiju dati i hrvatski igrači u redovima Nerrazura, Brozović i Perišić. S druge strane naravno na klupi Juvea uz Pirla je i bivši trenera Hajduka Igor Tudor tako će hrvatski štih derbija biti potpun.

Kod Intera za večerašnji susret ne konkuriraju D, Ambrosio i Vecino zbog ozljeda koljena. Kod Stare Dame nedostajat će sjajni Dybala, i pojuzdani branić De Ligt a pod upitnikom su nastupi Alexa Sandra i Juana Cuadrada.

Susret Inter – Juventus na rasporedu je u 20:45 na 4. programu Arena Sporta, a derbi u Engleskoj možete pratiti na Sport Klubu 1 od 17:30.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.