REUTERS/Marko Djurica/Guliver Image/Ilustracija

KAKO SU POGURALI MODRIĆA U NOVU JUGOSLAVIJU: Opet obnavljaju propalu državu, a u jednoj stvari su se baš zeznuli…

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Kako bi izgledala momčad zvijezda kojih neće biti u Kataru, pa najbolje momčadi svih vremena, a neki baš vole i propalu Jugoslaviju, čudno da nema Austro-Ugarske momčadi ili možda najbolje postave propalog Rimskog carstva…

No Jugoslavija je još svježa za neke, nove generacije niti ne znaju za njezino postojanje, pa za ove prve još igra neku ulogu, pa makar za nekoliko klikova.

Pa je tako argentinski TyC složio svoju idealnu momčad Jugoslavije. Ne radi se o uobičajenom sastavljanju najboljih 11, već više o kombinaciji normalnog popisa igrača, kakve objavljuju izbornici i sastavljanja formacije.

Stavili Rebića, Rakitića, Vrsaljka…

Argentinci su tako odabrali devet igrača koje su označili kao prvotimce, ali nisu dali do znanja u koju bi ih formaciju postavili, ni po kojem bi ključu odabrali nogometaše za preostale dvije pozicije.

Dakle, na gol su kao vratara postavili Jana Oblaka iz Slovenije, dok je rezerva Samir Handanović. Zanimljivo, Hrvata nema na popisu, Livaković, Ivušić i Grbić nisu dobili priliku.

Guliver Image

Zanimljivo, u obrani su pogriješili, jer su stavili Šimu Vrsaljka, iako se ovaj umirovio od reprezentacije. Tamo su, kao stoperi, Stefan Savić iz Crne Gore i Joško Gvardiol, lijevog beka drži Sead Kolašinac, a na desnu stranu su Argentinci stavili Šimu Vrsaljka. Dejan Lovren završio je na klupi.

Vezna linija? U prvom sastavu su Luka Modrić, Marcelo Brozović i Sergej Milinković Savić iz Srbije, a na klupi su završili Mateo Kovačić i još jedna greška – Ivan Rakitić, koji se također oprostio od reprezentacije.




Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Idemo do napada, a tamo vladaju Srbi. Dušan Vlahović je prvi izbor, a zamjene su Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Luka Jović iz Srbije. Spominju Andreja Kramarića i Antu Rebića, još jedna greška Argentinaca, a potom i Crnogorca Stevana Jovetića i Slovenca Benjamina Šeška te dva Edina, Džeku i Višću kao opcije iz susjedne Bosne i Hercegovine.

U svakom slučaju, vijest za jedan dan. U starim postavama Jugoslavije brojni su hrvatski nogometaši zapostavljani odlukama iz Beograda, srećom sad kockasti imaju svoju reprezentaciju i pokazuju to rezultati, ne treba im baš nikakav pomoć susjeda…

REUTERS/Marko Djurica/Guliver Image




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.