Matthias Koch/Guliver Image

KAKO JE PREKRIŽENI REBIĆ SVE ŠOKIRAO: U čudu smo ga gledali što on to radi, svi su se hvatali za glave

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Još jedna obljetnica, jedna od onih koje s ponosom ističemo. Da, strahovali smo od Messija, bojali se da će opet nešto čudesno ponuditi iz svog repertoara kojim je oduševljavao nogometni svijet, ali ukazali su se drugi junaci. Kockasti junaci…

“Moraš imati jedan veliki skalp da te pogura daleko, do senzacije”, riječi su još Gorana Ivaniševića s kojima je bodrio hrvatsku reprezentaciju nakon što su naši maznuli Amerikance u Los Angelesu.

I taj jedan skalp na početku dogodio se Vatrenima u Rusiji. Teška skupina, Argentinci nakon finala iz Brazila tražili su novu šansu za dokazivanjem, a onda im se dogodila nemoguća pljuska. Čudesna, veličanstvena pobjeda Hrvatske nad Argentinom (3:0) kojom je Hrvatska osigurala plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Pamtit će se taj dan

Da, dugo je ‘mali zeleni’ nervozno grickao nokte nakon voleja Ante Rebića koji je odsjeo pod gredom Wilfreda Caballera.

Potez zbog kojeg smo se hvatali za glave kad smo gledali što on to pokušava napraviti, ali kad je odsjelo gdje je trebalo, euforiji nije bilo kraja.

Sad i prekriženi napadač, nakon Eura, zabio je tad za vodstvo Hrvatske 1:0. Maradona nije mogao sakriti razočaranje, nakon euforičnog navijanja u VIP loži stadiona u Nižnji Novgorodu.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Završilo je 3:0, a moglo je biti i više pogodaka u argentinskoj mreži. Sve oči nogometne javnosti bile su uprte u učinak Lea Messija s jedne i Luke Modrića s druge strane, na kraju je Hrvatska slavila.




Argentinac se samo mogao nakloniti našem kapetanu. No, bila je to taktička pobjeda Zlatka Dalića nad nervoznim Jorgeom Sampaolijem.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nikada Hrvatska nije izgubila drugu utakmicu na velikim natjecanjima do tada. Još i danas vatreni navijač pamti Dansku (3:0), Japan (1:0), Italiju (2:1), Francusku (2:2), Japan (0:0), Njemačka (2:1), Italija (1:1), Kamerun (4:0) i Češka (2:2).

I još jedna poveznica. Modrić je protiv Argentine debitirao za vatrene u Baselu 2006. godine. Tada je Messi zabio svoj prvi pogodak za Argentinu. Opet sve oči bile uprte u ovaj dvojac. A pobjednik je bio naš veznjak…




KAKO JE IZGLEDALA TA BAJKA POGLEDAJTE – OVDJE.

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.