Imago/Guliver Image

KAKO JE MOGUĆE DA RAFA OVO NIKAD NIJE OSVOJIO: Đoković u lovu na čak šestu titulu

Autor: Vanjski sadržaj

I još jedan je ostao i sezona će službeno biti gotova. Doduše, ostaje još Davis Cup, no Masters, završni Masters osmorice, uvijek je bio sinonim za kraj uzbuđenja u kalendarskoj godini.

Ždrijeb? Nije se dogodio sudar dva najbolja u skupinama, “promašio” je sparivanje Rafaela Nadala i Novaka Đokovića već u jednoj od dviju skupini prvog kruga natjecanja.

Dakle, Rafa će, kao prvi nositelj u izostanku ozlijeđenog sunarodnjaka i prvog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza, igrati u Zelenoj skupini u koju su izvučeni još Casper Ruud (ATP 4), Felix Auger-Aliassime (ATP 6) i Taylor Fritz (ATP 9).

Đoković favorit

U Crvenoj skupini, koju predvodi Stefanos Tsitsipas (ATP 3), igrat će još Danil Medvedjev (ATP 5), Andrej Rubljov (ATP 7) i Đoković (ATP 8). ATP Finals igra se od 13. do 20. studenog u Torinu, a najbolja dvojica iz svake skupine “križat” će se u polufinalu.

Lani je pobjednik bio Nijemac Alexander Zverev, no njega nema ove godine, također zbog ozljede.

Guliver image

Rafael Nadal nikada nije osvojio ovaj turnir, Novak Đoković igrat će za svoju šestu titulu, čime bi izjednačio rekord Rogera Federera, dok su od prijašnjih pobjednika turnira tu još Stefanos Tsitsipas (2019.) i Danil Medvedjev (2020.). Sve će to biti predmet oklada na stranicama kao što je Bonus dobrodošlice bez depozita.

Poznate su i skupine parova, što će nama biti puno zanimljivije zbog sudjelovanja trojice hrvatskih tenisača. K tome, sva trojica su u istoj skupini, odnosno međusobno će se boriti za prolazak u polufinale.




Nikola Mektić i Mate Pavić, četvrti najbolji par na ATP Touru ove sezone (finalisti Wimbledona, osvajači 5 turnira), te Ivan Dodig s Amerikancem Austinom Krajicekom (finalisti Roland Garrosa, osvajači 3 turnira) igrat će u Zelenoj skupini s prvim nositeljima Wesleyem Koolhofom i Nealom Skupskim (1) te Thanasijem Kokkinakisom i Nickom Kyrgiosom (8), pobjednicima Australian Opena.

U Crvenoj skupini su Rajeev Ram – Joe Salisbury (2), Marcelo Arevalo – Jean-Julien Rojer (3), Lloyd Glasspool – Harri Heliovaara (6), Marcel Granollers – Horacio Zeballos (7).




Autor:Vanjski sadržaj
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.