Foto:Guliverimage

KAKAV ŠOK ZA DONČIĆA I EKIPU, IZBAČENI S EURA! Autsajder ih ponizio, ovo nitko nije očekivao

Autor: Dnevno.hr/P.V.

U polufinalu EuroBasketa protiv Francuske će igrati košarkaši Poljske koji su napravili senzaciju u Berlinu, svladali su u četvrtfinalu aktualnog europskog prvaka Sloveniju 90-87.

Nevjerojatnu su utakmicu Poljaci odigrali u prvih dvadeset minuta. Šuterski su razbili Sloveniju, pogotovo u drugoj četvrtini, koju su dobili s čak 29-13. Na poluvremenu su Poljaci imali 58-39, ali se samo čekalo što će se dogoditi na parketu berlinske dvorane u trenucima kada šut od kojeg Poljaci žive i stane.

Odgovor je došao vrlo brzo te je Slovenija treću četvrtinu dobila 24-6, odnosno, uoči zadnjih deset minuta Poljska je imala minimalnih 64-63.

Puno preokreta

U posljednjoj dionici se vodila velika i neizvjesna borba, a u samoj završnici Slovenija je ostala bez Luke Dončića koji je zbog pet prekršaja preselio s parketa na klupu. U zadnju minutu Poljska je ušla s velikih 89-80, najviše zahvaljujući Mateuszu Ponitki koji je opet počeo pogađati sa svih pozicija. No, trideset sekundi prije kraja, zbog niza poljskih grešaka, Slovenija je zaprijetila došavši na 87-90, ali vremena za potpuni preokret ipak nije bilo.

Spomenuti Ponitka je s 26 poena bio prvi poljski strijelac, a svemu je dodao čak 16 skokova i 10 asistencija. A.J. Slaughter je dodao 16 poena uz šest skokova i četiri asistencije, dok je također 16 koševa ubacio Sokolowski.

Screenshot: Instagram/Luka Dončić

S 21 poenom Vlatko Čančar je bio prvi strijelac Slovenije, a Dončić je dodao 14 uz 11 skokova, sedam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti te šut 5-15. Goran Dragić je ubacio 17 uz pet skokova i četiri dodavanja.

Poljska će tako u polufinalu igrati protiv Francuske koja je, kao i u osmini finala, četvrtfinale također prošla nakon produžetka. Svladala je Italiju 93-85.




Oba polufinala na rasporedu su u petak, a finale i ogled za treće mjesto u nedjelju.

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.