Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Jubilarno izdanje nikad posebnije: Belocianu memorijalna utrka, sjajni diskaš Daniel Stahl srušio rekord mitinga!

Autor: HINA

Francuz Wilhelm Belocian opravdao je status favorita te je pobijedio u 70. Memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića. Belocian, koji drži treće mjesto na svjetskim ljestvicama ove sezone, do svoje je prve pobjede u Zagrebu stigao s vremenom od 13.32 sekunde, dvije stotinke ispred drugog Amerikanca Freddiea Crittendena, dok je treće mjesto zauzeo Belgijanac Michael Obasuyi sa svojim najboljim rezultatom sezone od 13.57.

Nakon što je u ponedjeljak Ameriakanac Ryan Crouser pored gradskih fontana postavio novi rekord mitinga u bacanju kugle hicem od fantastičnih 22.74 metara, na natjecanju u utorak na stadionu Mladosti uz Savu postavljen je još jedan rekord mitinga. Sjajni Šveđanin Daniel Stahl, aktualni svjetski prvak i najboljih diskaš svijeta ove godine, pobijedio je s rezulttom od 68.87 metara, što je za 70 centimetara bolje od dosadašnjeg rekorda kojega je prije dvije godine postavio Jamajčanin Fredrick Dacres.

Vrlo je malo nedostajalo do novoga rekorda mitinga i u utrci atletičara na 800 metara u kojoj je slavio mladi Britanac Daniel Rowden s vremenom od 1:44.09 minuta. To je za samo stotinku sporije od rekorda mitinga kojega drži Bocvanac Nijel Amos. Iza Rowdena kao drugi i treći ciljem su prošli njegovi sunarodnjaci Elliot Giles (1:44.75) i Jake Wightman (1:44.85).

U utrci na 100 metara slavio je stalni posljetitelj Zagreba Amerikanac Michael Rodgers sa 10.16 ispred Bjelokošćanina Arthura Cissea sa 10.19, dok je hrvatski prvak Marko Čeko zauzeo šesto mjesto sa 10.48 što je za samo dvije stotinke slabije od njegova osobnog rekorda.

HRVATSKA ATLETSKA HEROINA OPET SLAVI: Sandra Perković pomela konkurenciju u bacanju diska!

 




Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.