Foto: Marko Prpic/PIXSELL

JOŠ JEDNO PRIZNANJE PRIJE EURA: Momčad mu zakazala, ali Vatreni je u vrhu

Autor: I.K.

Nakon što su po završetku sezone u najjačim europskim ligama nagrađeni Luka Modrić, Andrej Kramarić i Marcelo Brozović, koji su se našli u najboljim momčadima sezone u Španjolskoj, Njemačkoj i Italiji, još jedan hrvatski reprezentativac zaslužio je lijepo priznanje.

Nikola Vlašić se zbog svojih predstava u dresu CSKA Moskve našao na trećem mjestu u izboru najboljeg nogometaša sezone u ruskom prvenstvu. Taj izbor proveo je ruski portal Sport Express, a u njemu su sudjelovala po 11 igrača iz svih 16 klubova u najjačem rangu ruskog klupskog nogometa.

Vlašić je u tom odabiru bio iza dvojice igrača prvaka Zenita, Iranca Sardara Azmouna i ruskog reprezentativca Artema Dzjube.

Vlašićev učinak bio je izvrstan

U svojoj trećoj sezoni od dolaska u CSKA, Vlašić je u 26 odigranih utakmica u prvenstvu imao 11 golova, a tome je dodao i pet asistencija.

Hrvatski reprezentativac time je ostao na visokoj razini na kojoj je u Rusiji bio i sezonu ranije, tada s 12 prvenstvenih golova.

Momčad je željela više

S Vlašićevim visokim plasmanom, momčad koju s klupe vodi Ivica Olić može se pohvaliti dobrom viješću na kraju sezone čiji završetak nije bio dobar za CSKA.

Moskovski klub zauzeo je šesto mjesto ljestvice na kraju prvenstva, što nije bilo dovoljno za nastup u Europi u sljedećoj sezoni.




Ćorluka među 10 najboljih

U odabiru najboljih svoje je mjesto imao i Vedran Ćorluka, koji se po završetku sezone oprostio od Lokomotiv Moskve i aktivne karijere. Ćorluka je na devetom mjestu izbora koji je proveo Sport Express.

S tim lijepim priznanjem, nekadašnji hrvatski reprezentativni stoper okreće se novom poslu među Vatrenima, kao član stručnog stožera koji vodi izbornik Zlatko Dalić.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.