FOTO: ETHAN MILLER/GETTY IMAGES

JOŠ JEDAN OTKAZ: Odustao osvajač NBA prstena, Popovich na mukama

Autor: Mario Lacković

Američka košarkaška reprezentacija ostala je vjerojatno bez najvećeg imena. Naime, razigravač Toronto Raptorsa Kyle Lowry, aktualni NBA prvak, morao je otkazati nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

Razlog je ozljeda palca lijeve ruke. On je nakon završetka lige bio na operaciji i nadao se oporavku do početka natjecanja. Međutim, liječnici mu nisu dali zeleno svjetlo za nastup. To je veliki udarac za američku reprezentaciju koja je već pogođena serijom otkaza radi priprema za nadolazeću NBA sezonu.

“Nadao sam se da ću dobiti dopuštenje i biti spreman za turnir, ali nisam dobio dopuštenje za potpuno uključivanje u košarkaške aktivnosti. Vjerovao sam da ću se moći staviti na raspolaganje svojoj zemlji u lovu na zlato na nadolazećem turniru. Volim igrati za američku reprezentaciju, ali ovu akciju moram propustiti i navijati za momčad od kuće”, napisao je Kyle Lowry u poruci na Instagramu.

Zadnji koji je otkazao nastup je Marvin Bagley III iz Sacramento Kingsa, a pod upitnikom je i igrač Bostona Marcus Smart koji također vuče ozljedu. Tako je izbornik Gregg Popovich ostao na 15 imena, što znači da će morati samo otpisati trojicu kako bi dobio konačan sastav. Na Svjetskom prvenstvu, reprezentacija SAD-a je u skupini s Turskom, Češkom i Japanom, a Amerikanci će prvu utakmicu odigrati 1. rujna protiv Čeha. Dvije najbolje reprezentacije će se plasirati u drugi dio grupne faze i spojiti se s dvjema najboljim reprezentacijama iz skupine F u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.

Trenutni roster koji Popovich ima na raspolaganju je: Harrison Barnes (Sacramento Kings), Jaylen Brown (Boston Celtics); De’Aaron Fox (Sacramento Kings), Joe Harris (Brooklyn Nets), Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Mason Plumlee (Denver Nuggets), Marcus Smart (Boston Celtics), Jayson Tatum (Boston Celtics), P. J. Tucker (Houston Rockets), Myles Turner (Indiana Pacers), Kemba Walker (Boston Celtics) i Derrick White (San Antonio Spurs).

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.